Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM
Информация за потребителя - dimolin
Потребителско име:dimolin
Име:Господин Dimo Petkov
Статус:потребител / активен
Възраст:неизвестна
Регистриран на:22.10.18, 10:08 (преди 2 години)
Брой коментари в Новини:33
Последна промяна:22.10.18, 10:09 (преди 2 години)


Последните коментари в новини:


Всички, които твърдите, че няма да гласувате, просто работите в услуга на статуквото. Вие познавате всички кандидати за евродепутати? Айде бе? Всеки, който твърди, че всички са лъжци и крадци, сам себе си нарича такъв. Мързи ви да отделите време и да се опитате да отсеете житото от плявата и да направите възможно най-добрия информиран избор за себе си и децата ви.

Защо мислите е избрана датата 26 май, когато се събират 3 почивни дни и целокупния български народ се юрва по спа-хотели и не знам къде си? Ами за да гласуват колкото се може по-малко хора, простичко е. Не гласувайте,...на бай ром ще бъде платено и той ще отиде и ще си гласува и пак ще ни натресат същите боклуци. А вие си топете задниците в минералните басейни, подпирайте леглото вкъщи да не избяга или яжте и пийте по кръчмите. Не им пречите на управляващите. Това им е целта. Без да ви плащат вие работите за тях.

Ей затова разни Цвъкита, Цецки и всякакви боклуци ще си купуват евтини луксозни апартаментчета,ще си строят къщи за тъщи и ще ви обясняват как държавата се развивива, заводи никнат като гъби и всичко е розово.

Въпрос до №5 и №15. Вие радиовълните виждате ли ги? Ще ви дам жокер- радиовълните са нещото благодарение, на което съществува телевизия, радио, изобщо всякакъв вид телекомуникация.

А въздуха, който дишаме, виждате ли го?

#100
Сметката от 200лв/кв.м. е неправилна. 15 000кв.м е разгърната площ (площта заемана от външни, вътрешни стени, етажи). 3млн. лева ще са за въвеждане на енергийна ефективност (това в общи линии означава саниране на сградата, ремонт на покрива, смяна на дограма, въвеждане на енергоефективно отопление - газификация, термопомпени системи, фотоволтаици и т.н.), т.е. говорим за доста по-малка площ вече,площта на външните стени с прозорците, покрива. Аз поне така ги разбирам нещата. Цената на кв.м тук се определя от площта на външните стени+прозорците, евентуално и покрива и няма да е 200лв. И това ще е първия етап доколкото се разбира от статията.

Надявам се да се след изпълнението на този проект, сградата поне външно да има вид на модерна болница, а не просто да прилича на обикновен саниран блок. Справка - болницата в гр. Казанлък. Свръх тъпо и калпаво изпълнение. От вътрешен източник знам, че и самата дограма е калпава или изработката й,...не се отварят добре прозорците,...изобщо пълна пародия.

Някой, който разполага с пълната информация, може ли да опише по-ясно за какво точно става дума. Доколкото успявам да се ориентирам, се предвижда ремонт на 15 000кв.м разгърната площ. Това включва:

1. Въвеждане на мерки за енергийна ефективност
2. Подмяна на ЕЛ и ВИК инсталации
3. Вътрешни ремонти

Ремонтът ще бъде извършван поетапно.

Не съм сигурен, че разбрах колко ще струва самия проект и какво включва - всичките 3 точки или само т.1.

40хил. лева е целия проект или само за т.1? Или за проектиране са отделени 300хил, като проектът само за т.1 ще струва 40хил.? Не е обяснено добре.

Ботевград (и всеки друг град) трябва да последва примера на Свиленград:

Свиленград дава помощи само за новородени на образованите родители.

https://offnews.bg/obshtestvo/svilengrad-dava-pomoshti-samo-za-novorodeni-na-obrazovanite-roditeli-698459.html