Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM
Информация за потребителя - dimolin
Потребителско име:dimolin
Име:Господин Dimo Petkov
Статус:потребител / активен
Възраст:неизвестна
Регистриран на:22.10.18, 10:08 (преди 2 години)
Брой коментари в Новини:33
Последна промяна:22.10.18, 10:09 (преди 2 години)


Последните коментари в новини:


До 14.

Дали е възможно да споделите малко информация какво се дискутира на срещата?

Бих отишъл, ако бях в Ботевград.

Всеки с християнско самосъзнание разбира за какво точно става дума в статията.

Не съм експерт, но искам да обърна внимание, че това е ИДЕЕН проект.

Фазите на проектиране са:
a) Идеен проект
b) Технически проект
c) Работен проект (работни чертежи и детайли)

След като се изяснят детайлите и се вземе крайно решение, се преминава към точки b) и c). Нали не очаквате, общината да плати десетки (да не кажа стотици) хиляди левове за точки b) и c), без детайлно обмисляне на нещата, след това да се вземат решения за промени и да се дадат още десетки хиляди левове за корекции. Проектирането не е като да си бъркаш в носа. Ако има експерти и са готови да работят без пари,....

Аз лично бих се съсредоточил върху някакво конкретно и смислено предложение, вместо да си хабя енергията да давам оценки кой какъв е.

Тези дето твърдят, че искат да им се санират сградите, ами санирайте си ги сами. Те са ваша собственост, не публична. Има предостатъчно проблеми от обществен интерес за решаване (здравеопазване, водоснабдяване, инфраструктура и т.н.), за които не достигат средства.

Хора, давайте идеи, не спорете кой какъв е. Това няма да помогне. Със сигурност не е лесно да си кмет. Въпросът с болницата е сериозен най-вече защото се иска много пари. Ще използвам болница Унихоспитал за референция. В нея са вложени 90млн.лв (22600кв.м разгърната площ). Около 30млн.лв са вложени в обновяването и реконструкциите на старата болнична сграда. Това прави около 1327лв/кв.м. Това означава, че ако искаме МБАЛ-Ботевград да се превърне в нещо такова, ще са необходими 15000х1327 = 20млн.лв. И това е само за инфраструктурата и не включва медицинското оборудване. Общината неразполага с тези пари, а държавата абсолютно (дори бих казал умишлено) нехае и не се интересува. Държавата дава 1млрд.лева за саниране на частни домове. Ако зависеше от мен, щях да ги дам за обновяване на болници. За тези пари България може да построи една свръхмодерна болница, в която да се извършват трансплантации и всякакви по сложност лечения, и да обнови няколко общински болници. И така, откъде да се вземат тези поне 20млн. лева? Сметките ми се основават единствено на информацията за Унихоспитал от интернет, но предполагам, че са достъчно ориентировъчни за какво става дума.

Ето някои интересни линкове по темата:

https://gradat.bg/news/2016/09/30/2835582_inj_valentin_chavdarski_ri-sof_uni_hospital_e/

https://gradat.bg/news/2016/09/16/2823043_inj_valentin_chavdarski_upravitel_na_ri-sof_ood/

http://stroiteli.elmedia.net/smt/bg/2017-2/interview/a_04633.html

https://gradat.bg/show.php?storyid=2822981&rubrname=news