Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM
Информация за потребителя - goshko66
Потребителско име:goshko66
Име:Господин Гено Димитров
Статус:потребител / активен
Възраст:74 години
Регистриран на:15.09.15, 17:00 (преди 6 години)
Брой коментари в Новини:158
Последна промяна:15.09.15, 17:03 (преди 6 години)


Последните коментари в новини:


Кмете, въведете с РПУ ред по улиците „Стара планина” и „Стамболийски”. Немалко жилища там са къщи и собствениците на коли може спокойно да си ги вкарат в дворовете, а не да ги държат качени с две колела върху тротоарите. Да не говорим, че някои от тях качват леките си коли върху направо върху тротоара и хората не могат да минат , та се налага да слизат на платното за движение, което далече не е безопасно. Забранете на собствениците на сервизи на ул.”17 ноември” и „Божко Божилов" да оставят коли до самото кръстовище с „Хр.Ботев” , което пък е предпоставка за ПТП . Съвсем наскоро стана такова на кръстовището Б.Божилов/Хр.Ботев. Разбирам, че това е работа най-вече на на РПУ-Б-д, но те без нареждане на кмета няма да си мръднат пръста да въведат някакъв ред в града.

Дали не е време вече да махнете к.14: професорът махна своят поуст (к.10). Не е необходимо да се дискутира нещо, което е го няма.

до к.10: Професоре, ти сигурен ли си,че сам си писал изложеното в ком.10 или си направил превод с програмата „Транслейтър” от английски на български език и понеже в словесния фонд на тази програма техническите термини са доста малко и „преводачът” не ги „улучва”, се е получил някакъв невъобразим гювеч. Предполагам,че като професор много добре знаеш, че английският се дели на „говорим”(разговорен) и технически английски език. Ти си използвал стандартната програма за превод на английски текст и хаосът е станал твърде голям. Например вместо „датчици за контрол на флуида” ( в случая за течението на водата) се е получило „датчици за флуид контрол”, вместо „електромагнитни вентили” – „магнет вИнтили”, „стъпков мотор за правилно позициониране на крана” е станал „ стъпков мотор за коректна позиционираност на крана” (имай впредвид, че „преводачът” не прави разлика между вентил и кран, защото на английски терминът за двете устройства е един и същ - valve). Поради същите причини и липсата на голям запас от технически понятия и термини вместо „еталонна стойност” „преводачът” е написал „шаблонна стойност”. Та дори се стига до безсмислици, които не си се постарал да редактираш : „ Бих в изградената IP мрежа след това ще поставя Соалрни осветления и стандартни осветления , чиито управления бих поверил на редица системи като…” Или пък : „Датчици за флуид контрол се купуват от Хънтър или куп други съвместими производители, както и магнет винтили.” На коректен технически език би следвало да напишеш : „Датчици за контрол на флуида се купуват от Хънтър (сигурно става въпрос за Hunter Engineering Company) и куп други производители на съвместими по параметри и управление контролни елементи, както и на електромагнитни вентили.” Професоре, с цялото си уважение към твоята титла, бих ти предложил друг път сам да си превеждаш английските технически текстове, като преди това се запознаеш подробно с техническите английски термини . Това няма да ти отнеме много време – 6 месеца спокойно ще ти стигнат ако преди това си запознат добре с разговорния английски език– Speaking English.

Не зная с какви очи ОбС ще отхвърли офертата на Цеки, но съм почти сигурен,че врачешкият "бизнесмен" подбива цената на това от Л.. За цената: единственият начин е съветниците да се поинтересуват как така Цеки купува гориво на по-ниски цени от тези на Л. и дори при такава ниска цена излиза на печалба.Явно вече е в състояние на конкурира цените на Марешки. Единственото обяснение е,че ще купува контрабандно гориво в доста голямо количество и ще го продава на общината на цена по-ниска от тази на Лукойл. За качеството на такова гориво и поддържането на такова качество съгласно БДС да не говорим...Остава общината да сформира лаборатория за непрекъснат анализ на качеството на горивото, доставяно от М.Захариев.PS: Не очаквах, че зам.кметът Б.Борисов е експерт по горива и по търгове с участието на бизнесмени като Цеки. Който може си го може...

PS: Бихте ли казали защо при положение,че непрекъснато маркирам квадратчето със запомняне на ника и паролата си , всеки следващ път вашата медия ми иска попълване на входящите данни. Да не би паметта й да е изветряла?!Бихте ли й помогнали да възстанови тази си функция?