Гейскандал с расистки оттенъци взриви НБА, след като срещу центъра на Ню Йорк Никс Еди Къри беше повдигнато обвинение от бившия му шофьор.
Дейвид Кучински е внесъл иск в Манхатънския федерален съд за сексуален тормоз от страна на баскетболиста, който е женен и е баща на четири деца.

Игрички зад волана

Според Кучински, цитиран от „The New York Post", Къри нееднократно се е показвал гол, подканяйки подчинения си да го погледне и да пипне мъжкото му достойнство.
Шофьорът е възмутен и от расисткото отношение на 211-сантиметровия исполин. „Наричаше ме „бял роб" и „бял дявол", "нещастен евреин".

Защитата

Адвокатът на Къри - Кело Сайндън отрече всички обвинения на Кучински, определяйки ги за "напълно неверни", като допълни, че преди месеци бившият шофьор се е опитал да измъкне пари от баскетболиста с искания за неизплатени заплати. Звездата пропусна последния мач на Ню Йорк срещу Ню Орлиънс, спечелен със 101:95.

Предният скандал

Сканалът избухна близо година след като бившият президент и треньор на „бричовете" Айзея Томъс беше осъден да заплати 1,6 милиона долара на подчинената си Ануша Браун Сандърс за сексуален тормоз.