Гуус Хидинк със сигурност ще бъде мениджър на Челси в следващите четири месеца, разкрива "Сън". Холандският специалист ще изкара сезона за "сините от Лондон", след което хората на Абрамович ще се насочат към Карло Анчелоти през лятото. 62-годишният селекционер на Русия ще вземе базова заплата от 1,5 милиона английски лири като наставник на Челси, а бонуси от по 500 000 паунда го чакат при спечелване на Шампионската лига и една от титлите във Висшата лига или ФА Къп. Холандецът е бил категоричен, че не иска да поема Челси с постоянен договор и се съгласява да изкара сезона единствено заради отличните си приятелски отношения с Роман Абрамович. Както е известно, той ще съчетава длъжностите си в Челси и националния тим на Русия.

В изказване пред "Сън" директорът в Милан Умберто Гандини разкри, че има голяма вероятност Анчелоти да обмисли сериозно бъдещето си на "Сан Сиро", ако получи предложение от Челси. "Ако мястото в Челси е свободно през юли, мисля, че той ще се замисли сериозно дали да не приеме", заяви Гандини.

Вчера пък бе договорена компенсацията на бившия вече наставник на Челси Луиш Фелипе Сколари - 7,1 милиона английски лири.