Манчестър Юнайтед загуби с 0:2 от Фулъм в среща от 30-ия кръг на английската Висша лига, като така шампионите дадоха надежди на Ливърпул да съкрати аванса им на върха, ако удари утре Астън Вила.

След този мач Юнайтед има 65 точки и мач по-малко, а с по 61 са Ливърпул и Челси. Българският нападател Димитър Бербатов игра само през първото полувреме, а на почивката беше заменен от Уейн Рууни.

Бербатов беше твърде пасивен и не се отличи с нищо за 45-те си минути на терена. Червените дяволи завършиха срещата с девет души на терена, като най-напред беше отстранен Пол Скоулс, а две минути преди края за втори жълт картон напусна и резервата Рууни.

Тимът на сър Алекс Фъргюсън беше разбит миналата седмица с 1:4 от Ливърпул, а днес срещата им започна много лошо с дузпа и червен картон в тяхна вреда. Пол Скоулс беше отстранен от игра в 18-ата минута, след като спря топката с ръце пред голлинията след удар на Боби Замора с глава.

Золтан Гера окончателно сложи кръст на надеждите на Юнайтед с втори гол, след като се разписа с удар от 7 метра. Малко по-късно Рууни получи втори жълт картон заради бурна реакция срещу съдията Фил Дауд и напусна терена.

Сток Сити се наложи с 1:0 над Мидълзбро в дербито на дъното и напусна зоната на изпадащите, след като събра 32 точки. Боро остава на предпоследното 19-о място с 27 точки.

Друг застрашен от изпадане- съставът на Уест Бромич, се задоволи с домакинско равенство 1:1. УБА изравни благодарение на късното попадение на словенеца Роберт Корен, а с 24 точки те заемат последното 20-о място.

Тотнъм се наложи с 1:0 над Челси и попречи на сините да съкратят аванса на Манчестър Юнайтед на върха във Висшата лига. Лондонското дерби можеше и да завърши при друг резултат, ако натискът на Челси в последните минути беше дал резултат. Лука Модрич вкара единственото попадение в 5-ата минута на второто полувреме след подаване на Аарън Ленън. Джон Тери можеше да вкара с глава, както и Михаел Балак, чиито удари бяха спасени от Аурелио Гомеш. В края на мача удар на Алекс пък се отби в страничната греда. С тази победа Тотнъм се изкачи на 9-о място с 38 точки.