Отборът на Челси взе комфортен аванс от два чисти гола срещу Ливърпул, печелейки с 3:1 британската битка от четвъртфиналите за Шампионската лига на "Анфийлд".

Британският сблъсък между двата тима предложи качествен футбол на зрителите. Възпитаниците на Рафаел Бенитес подеха инициативата още в началните минути на двубоя. Още във втората минута Торес създаде опасност, а в следващата Джерард стреля, но Иванович отклони кълбото в корнер. Все пак в шестата минута Арбелоа подаде на Торес и испанският голаджия откри резултата с удар от десет метра.

Челси се опитваше да тормози защитата на "червените" чрез Дрогба и Иванович, а Алекс също направи пропуск в 22-ата минута на срещата. Три минути по-късно отново той стреля, но Джузепе Рейна се намеси авторитетно. В края на полувремето Иванович изравни резултата, засичайки с глава подаване от корнер, а това стана в 39-ата минута.

Буквално в следващата атака Кайт пробва рефлекса на Петер Чех, но чешкият вратар се справи със удара на холандския национал.

През втората част възпитаниците на Гуус Хидинк излязоха на терена пределно мобилизирани и вкараха набързо два нови гола. Първо в 63-ата минута отново Бранислав Иванович вкара и отново с глава, а след само четири Дрогба направи резултата 3:1 в полза на Челси. Балак намери Малуда, а французинът продължи кълбото към Дрогба, който матира Рейна.

До края на срещата старите познайници не си вкараха нови попадения, въпреки че в добавеното време Алонсо имаше възможност да намали резултата и да остави шансове на Ливърпул, но това така и не стана и Челси се чувства вече с единия крак на полуфинал.