Каръкът, който преследва напоследък Митко Бербатов, се дължи на цвета на клубния му екип Манчестър Юнайтед. В това са убедени специалистите по цветотерапия. Георги Монов коментира пред "Стандарт", че червеното идва в повече на нашия топнападател и блокира футболния му гений.
"Цветовете са космическата храна на нашето тяло. Светлината прониква във всяка клетка, а разложена в спектър, тя директно може да регулира молекулярните реакции, които протичат в органите ни", казва парапсихологът. Той обяснява, че когато зеленото например мине през очния нерв и стигне до хипоталамуса, той може да влоши или да подобри състоянието на сърцето. Оранжевият лекува и вдъхва индивидуализация, виолетовото ни дава духовна мощ, силна воля, а също почит и смирение. Жълтият цвят е свързан с интелигентността, равновесието между мисъл и чувство. Бялото пък прониква през коронната чакра. То е божествен синтез на всички цветове и е свързан с чистотата и съвършенството.
"От една страна, червеният екип е добър за Митко, защото като спектър на Марс му вдъхва самочувствие и увереност, спортна злоба. Която, да си признаем честно, малко му липсва. Подводният камък е, че когато аленото се предозира, се проявява нисшата му октава - раздразнителност, нервност, сприхавост, скована мисъл", коментира хромотерапевтът. В неделя в полуфиналния мач за Купата на футболната асоциация Бербо изпълни една доста небрежна и немощна дузпа. Сякаш нещо наистина бе сковало свише моторно-двигателния му апарат.
"Бербатов е зодия Водолей. На тях червеният цвят им е противопоказан. Синьо и кобалтово, сребристосиво и морскозелено могат да върнат спортната му форма", отсичат специалистите. Другата теория отдава контузиите и резкият спад във формата на нападателя на новия модел бутонки - "Адидас". За съжаление благоевградчанинът вече е подписал рекламен контракт и няма друг избор, освен да рита с яловите футболни галоши.