Кметът на Петрич Вельо Илиев каза, че общината и лично той нямат никаква вина за намеренията на Костадин Хаджииванов да се откаже от издръжката на Беласица.

"С Хаджииванов не сме се чували повече от година, така че не е искано нищо от общината за нуждите на отбора. Каквото е било поискано от нас преди време за клуба сме го дали. Дадохме на Хаджииванов общинския пазар и ресторант "Яворите", с което общината помогна достатъчно за издръжката на клуба. Друго от мен и от общинския съвет в Петрич не е искано. Не трябва да се търси оправдание в местната власт, защото футболният клуб е частна собственост и за него не решава общината, а единствено Костадин Хаджииванов, така че на този етап общината не може да направи нищо за отбора на Беласица и отнемането на лиценза няма да е по моя вина", коментира Вельо Илиев.

Така шансовете Малеш (Микрево) да влезе по административен път в Западната "Б" група с всеки изминал ден се увеличават, а бъдещето на Беласица става все по-неясно. Техническият директор на клуба от Петрич Илия Карадалиев каза, че в понеделник от 17.30 часа на стадион "Цар Самуил" започват тренировки децата от школата на Беласица.

"Намеренията са, докато се решава бъдещето на клуба поне децата от школата да тренират", коментира Карадалиев.