Димитър Бербатов отбеляза първия си гол за сезона и асистира за едно попадение, а Манчестър Юнайтед спечели с 5:0 при гостуването на Уигън. Това бе перфектният начин на "червените дяволи" да отговорят след изненадващата загуба от Бърнли през седмицата. Уейн Рууни откри резултата в 54-ата минута, а малко по-късно Бербатов демонстрира качествата си. Капитанът на българския национален отбор вкара за 0:2, като попадението му бе изключително красиво. Той получи пас от Флетчър в наказателното поле, елегантно прехвърли Къркланд и с удар от въздуха преодоля защитникът на домакините, който опита да го блокира.


Бербатов подаде на Рууни за третия гол в срещата, а малко преди края Майкъл Оуен отбеляза първия си гол с екипа на Юнайтед.

Сър Алекс Фъргюсън направи седем промени в състава от мача с Бърнли. Той върна Бербатов в стартовия състав, а там бе и възстановеният Неманя Видич. "Червените дяволи" имаха превес през първото полувреме, но домакините от Уигън се държаха сравнително равностойно. Още в четвъртата минута Бербатов изведе Нани, той навлезе в наказателното поле и намери Флетчър на метри пред вратата, но ударът му бе блокиран от Брамбъл. Малко по-късно Скоулс стреля от добра позиция, но над вратата. Последваха пропуск на Рууни и изстрел на Бербатов с глава, който прати топката право в ръцете на Къркланд. Уигън не стигаше много често до вратата на Фостър, но създаде няколко добри положения, а в 26-ата минута вратарят на гостите се намеси отлично след прекрасен удар на Кумас.

След почивката превъзходството на Манчестър Юнайтед беше много сериозно и логично головете започнаха да падат. Още в началото на втората част се откри шанс пред Бербатов, но ударът му блокиран от Тайтъс Брамбъл. В 56-ата минута обаче Антонио Валенсия, който изигра първия си мач срещу бившия си тим, центрира и Рууни с глава откри резултата. Две минути по-късно след красивото изпълнение на Бербатов резултатът стана 0:2. Домакините се объркаха след двойния удар  и нямаха идея как да отговорят. Българският нападател намери Рууни, който се разписа за втори път. След това попадение Юнайтед намали оборотите, а Фъргюсън извърши смени. Това позволи на Уигън да стигне до 2-3 възможности да отбележи почетен гол, но той така и не падна. Влезлият като резерва Майкъл Оуен отбеляза първото си попадение с екипа на "червените дяволи" пет минути преди края. Той получи пас от Нани и елегантно стреля покрай Къркланд. В самия край на срещата Нани също се разписа след много прецизно изпълнение на пряк свободен удар.