Като гост ЦСКА размаза свръхбюджетния Динамо Москва насред стадиона в московското предградие Химки, победи с 2-1 и се класира по-възможно най-категоричния начин за груповата фаза на Лига Европа. Въпреки че първи получиха гол в 10-та минута чрез Кержаков, избраниците на Любослав Пенев отвърнаха бързо на удара, което се оказа решаващо за изхода на срещата. Невероятният в тази среща Спас Делев изравни в 14-та инута с прекрасен плонж, с който засече подаването на Йордан Тодоров и изравни. След това и Делев, и Тодоров можеха да удвоят до края на полувремето, което все пак завърши 1-1.

 Шокът за отбора на КГБ дойде десет минути след началото на втората част, когато остриганият Иван Иванов удари точно и плътно топката с глава и червените поведоха с 2-1. След това старши треньорът на реснаците запона да се гъне като настъпен глист, направи някакви неадекватни смени и само неточността на българите спаси отбора му от погром. Това обаче не означава, че е спасена главата му, след като опуснатите от спонсора десетки милиони не се оказаха аргумент за отстраняването на отборче съ скромен бюджет, каквото е българският ЦСКА.

За пореден път стана ясно едно - че в България има само един евробоец и той се нарича ЦСКА. Докато московският Динамо вече е в ролята на евроидиот, какъвто отдавна е друг един милиционерски отбор от бившия соцлагер.