Съставът на Ирландия постигна много ценна победа с 2:1 на негостоприемния стадион в Кипър и с актив от 15 точки е на второто място в осма група, където е и българският отбор.

Гостите тръгнаха по-добре в срещата и откриха резултата още в петата минута с попадение на  Дойл. Домакините стигнаха до изравняването в 30-ата минута като Елиа върна надеждите на домакините за нещо повече от загуба.

Звездата на тима воден от Джовани Трапатони Роби Кийн донесе трите точки на Ирландия седем минути преди края на срещата.

Отборът на Италия победи като гост Грузия с 2:0 в среща от осма квалификационна група, където е и българският състав.

Срещата започна равностойно като и двата състава атакуваха опасно към вратите на противника. Каморанези отправи удар към вратата на Ломая в 16-ата минута, но гол нямаше. Пирло намери Киелини три минути по-късно, но кълбото излезе в аут. До края на полувремето Дзамброта пропусна, а домакините отвърнаха с опасна атака организирана от Кобиашвили.

През втората част италианците отново тръгнаха в атака и в 56-ата минута Паломбо стреля, а Каха Каладзе си вкара автогол с глава. Минута по-рано Буфон отрази удар на Двалишвили. В 67-ата минута отново Каладзе направи безпомощен своя вратар Ломая като отново си отбеляза автогол.

До края на срещата Куалярела пропусна да направи резултата класически, като на няколко пъти стреля встрани от вратата. Кришито в 83-ата минута щеше да си отбележи автогол, но Буфон се намеси авторитетно и запази крайния резултат. Така Италия спечели три точки и остава лидер в групата с актив от 17 точки.