Константин Папазов говори подробно за селекцията на Левски, за амбициите на клуба, за детско-юношеската школа, за коментарите по негов адрес алед приключилото европейско първенство. Като цяло той изрази оптимизъм около предстоящия сезон и подчерта за отличната организация, създадена в клуба от идването на новите собственици:
 
„Много съм щастлив, бил съм в много европейски клубове и мога да кажа, че мечтата ми бе нещо подобно да се случи в България един ден. Имах възможност да работя и в други клубове преди, но мога да кажа, че новото ръководство има визия как се прави добър бизнес и още от самото начало бях убеден, че Левски ще бъде за пример. Идеите на хората от Велдер Груп, които не са толкова тясно свързани с баскетбола са една изключително правилна концепция и отговарят на името, каквото е това на Левски. Имаме високи цели и една правилна стратегия за сериозен клуб със сериозна детско-юношеска школа. Някои похарчиха десетки милиони лева, а школата им е трагична. Аз лично няма да пестя сили да развиваме детско-юношеската школа. Като най-пресен пример мога да ви дам и новина, че чакаме Ратко Йоксич да пристигне в клуба. Човек, който вие много добре познавате, работил е от 1993-98 година в България и много български треньори са имали допир и са се учили от него. След 6 години в ЦСКА Москва го взимаме при нас, единствено засега го спира визата за сръбски граждани, която предстои да му бъде издадена и ще се забави с идването. Влагането на средства в детско-юношеската школа на клуба от една компания с мощна финансова структура, каквато е Велдер Груп е една предпоставка за работа в дълъг период от време. Иска ми се средствата да се харчат правилно, за да се получат нещата. Лесно се казва всичко, но трудно се прави. Аз съм хиперамбициозен, направихме много добра селекция. Мисля, че тази година се доближаваме до Лукойл Академик и имаме потенциал да се противопоставим. Преди имаше субективен фактор, тъй като Лукойл Академик влагаха много повече финансови средства от останалите и това предопределяше нещата. Сега ние имаме отбор, който ще се бори и на трите фронта – шампионат, купа и балканска лига. Искаме да сме на върха и в трите, мисля, че имаме потенциал да спечелим и трите състезания. Най-малкото трябва да играем финал и в трите, всичко останало за мен ще е провал. Разбира се, от ръководството нямаме поставени никакви цели и задачи за постигане на конкретни резултати, но като ме познавате аз ще искам да станем първи във всичките от тях.
 
За участието в Европа и разликата с Лукойл Академик:
„Едно по едно, ще искаме и пробив в Европа, разбира се. Имаше варианти още от тази година да се включим в Еврокъп, но ще трябва да се преборим, за да играем. От Лукойл Академик са знаели много преди да им откажат, че няма да играят, но не са информирали никой. Въпреки това, аз мисля, че не сме готови да участваме в Еврокъп още, има време и за това. Те криха, защото сме конкуренти. Но аз мисля, че в конкуренцията се ражда доброто за българския баскетбол. Ние ги превъзхождаме с много по-добра организация, работил съм там и знам колко глупости се сътвориха. Друг голям наш плюс са феновете. Те имат числом и словом 44 фена, които са много верни и ги подкрепят навсякъде. Те са много коректни, аз им свалям шапка, уважаваме се, те дори написаха и стихотворение за мен. Но са само 44. Ние от своя страна имаме 4 милиона от 7 милионна България и може би тук е момента да кажа, че в баскетбола ще направим така, че „синия” запалянко да преболедува всичко това, което се случва с футбола. Надявам се да напълним зала „Универсиада” и да имаме сериозно присъствие, но за това ще трябва да играем атрактивен баскетбол. Ако го сторим – убеден съм ще напълним и залата. Лукойл Академик има един респект, който се натрупа с техните 7 поредни титли не само у другите отбори, но и у съдиите също. Без да искат те им помагат, това нещо още витае в баскетболната общественост. Но те ще имат затихващи функции, още повече, че те няма да играят в Европа. Тодор Стойков е името, което прави разликата с другите, ако има вече такава разлика. Наш минус е, че започнахме подготовка малко по-късно, но за това има обективна причина – националния отбор. Бяхме с този отбор цяло лято, при това без хепиенд. Всички национални състезатели трябваше да получат едноседмична почивка, малко закъсняхме, а мача ни с Фени от Балканската лига е изтеглен дори и за по-ранна дата – 10 октомври, а само седмица по-късно играем с Лукойл Академик. Един много важен мач, който ние ще се стремим да спечелим, за да запазим интригата в първенството. Сашо Везенков каза в едно интервю, че ни бият в първия кръг и първенството свършвало. Ние ще се опитаме да победим и спасим първенството.
 
За селекцията:
„Тримата американци са много добри състезатели, лично аз съм ги избирал и при мен не е като на други места да ти се месят в селецията. Тримата българи – братята Васил и Илиян Евтимови и Филип Виденов ще започнат при нас, но е въпрос на дни да подпишат с клубове в чужбина. Тяхното присъствие ще помага на всички ни, на мен, на младите в отбора да се докоснат до тяхното майстороство, а и на самите тях да поддържат ниво. Все пак самостоятелните тренировки няма да са същите за тях, както в отборните с Левски. Иначе имаме професионални договори с девет състезатели плюс трима юноши и евентуално до 6 февруари можем да търсим евентуално подсилване на „четворката”. Искахме да привлечем Тодор Стойков, но не предполагах, че от Лукойл Академик могат да направят чак такава голяма глупост. Освен него имахме интерес и към Христо Захариев, но той предпочете Италия, както и към Иван Лилов. Съжалявам искрено за него, че нещата не се получиха. Той е момче със сериозен потенциал, заслужава да играе в чужбина или в най-добрите български клубове. Имаше разминаване в първоначалните му искания, а впоследствие стана разминаване в датите, за които се бяхме разбрали за краен отговор. На този етап мога да кажа, че към български играчи нямаме интерес в клуба.”
 
За упрекванията му, че единствен той е имал контакт с Пини Гершон в националния:
„Сашо Везенков да отиде да научи английски език, ИЧС-то е близо до техния офис на „Постоянство” и от следващата година да бъде този, който ще разговаря с Пини. При всички положения аз не съм бил единствения в контакт с Пини. Класата на Пини е такава, че само след една тренировка той знае много добре кой става и кой не за националния. Факт е, че аз съм най-близкия човек на Пини, но през цялото време се стремях да помогне максимално на българския баскетбол. Не съм го заблуждавал в нито един момент и най-тежко от всички преживявах загубите ни на европейското. Хора, които по това време бяха за другите отбори, не бива да дават коментари.
 
За другите отбори в Националната лига:
„Смятам, че към Черно море трябва да се отнасяме с голям респект. Те се представиха много добре в плейофите през миналата година. Тяхната школа е достойна за уважение, най-добрата в България и ние трябва да се стремим да взаимстваме от тях. Има пет отбора, които във всеки един момент всеки може да победи всеки. Това са Левски, Спартак, Лукойл, Черно мрое и Рилски спортист. Искам тук да подчертая, че съм много впечатлен от работата на Александър Тодоров, един млад специалист с много знания в баскетбола. Но и другите три отбора – Ямбол, Балкан и Черноморец ще са силни и у дома ще създават доста проблеми на гостуващите тимове. Предстои едно доста интересно първенство в лигата. Ще подхождаме сериозно във всеки един мач.”
 
За турнира в Самоков в края на месеца:
„Турнира е силен, ще искаме да побеждаваме. За нас е важно да играем на 14 март, на 4 април и на 4 юни – това са ни големите цели, но хубаво е да побеждаваш във всеки един мач. Търсим победата във всяка една среща, те ще ни донесат самочувствие и вяра в отбора ни.”
 
За феновете:
„Надявам се да им предложим атрактивен баскетбол и да направим така, че продукцията, която представяме да ги радва.”
 
За младите играчи, които търсят професионални договори:
„Имаме много добри млади и талантливи играчи, трябва обаче да ги свалим на земята, за да не ги загубим за в бъдеще.”