Треньорът на Левски Константин Папазов разкри, че Левски може да участва в четири турнира през следващия сезон. Става дума за Юрокъп, Балканската лига, Адриатическата лига, както и първенството на България. Ето какво сподели той при празненството за златния требъл на столичани.


"Имаме право да участваме в Юрокъп като шампион на България. Моето лично мнение е, че ще получим право да участваме. 100% сме участник в Адриатическата лига, по моето мнение трябва да участваме в първенството на България и отсъствието на Левски ще бъде негатив. Федерацията и останалите клубове ще се съгласят с нас и ще изготвим гъвкава програма, за даса доволни всички фенове на баскетбола. Имаме сериозни амбиции, които са подплатени със самочувствие. Нашият собственик бе много щастлив от успеха", каза Папазов.


"Имаме идея в Балканската лига и българското първенство да играе втория ни отбор, а първия такъв, който ще бъде съставен от повече чужденци ще защитава интересите на клуба в Адриатическата лига и в Юрокъп. И в двете места няма ограничене за брой на чужденците", продължи наставникът.


"Нашите европейски играчи, българите, които играят в Европа, които имат опит и характер да играят в чужбина биха били полезни. Става дума за близнаците Иванови, за Филип Виденов, за Христо Николов. Илиян Евтимов доколкото разбрах има договор и е невъзможно да дойде. Няма как да им предложим три пъти по-големи договори, от тези, които имат в момента. Може да се наложи да играем с много голям брой чужденци, защото българските играчи имат големи претенции, за да се върнат в България", добави още той.


"Много е трудно да се разделям с хора, които са ме направили шампион. Всеки от играчите има заслужено присъствие в този успех. Ще бъда удовлетворен, ако всички запазят мястото си тук", коментира селекцията Папазов. "Марко Маринович е наша цел от 15 февруари и смятам, че неговата дума е достатъчна. Цяла Европа знае финансовата стабилност на Левски. Затрупани сме от всякакви агенти, които знаят, че се плаща редовно и искат да докарат играчите си тук", добави още наставникът за евентуалните трансфери в тима.