След като ръководството на Левски пропусна да подаде документи за участие в НБЛ, старши-треньорът Константин Папазов даде разяснение около случилото се. Ето какво каза той за бъдещето на синия клуб и за нацоналния отбор на България: 


"Поемам изцяло вината за неподадената заявка на Левски за участие в първенството. Това е вина на нашата администрация, но най-голямата вина поемам аз. Благодаря на НБЛ, че приеха коректно обяснението ми и ни дадоха шанс. Благодаря и на ръководствата на Лукойл Академик и Рилски спортист, които се отнасят коректно към нас, не взимат играчи на Левски и ни дават шанс да се спасим. Не се съмнявам, че подобно ще бъде и поведението на другите. Знаете в какви отношения съм и с Александър Тодоров и Симеон Варчев", започна Папазов.


"Едно е сигурно - Левски ще има баскетболен отбор, защото не мога да си представя, че няма да има баскетбол в София. Имам уверението на сериозен човек, чиято дума тежи много и е голям авторитет. От разговорите, които сме провели, то по-скоро клоним към "да", продължи той относно финансовата ситуация на баскетболния ни шампион. "Имаме невероятна публика, убеден съм, че тя ще ни помогне за достойно представяне, защото в Адриатическата лига ще представяме България. Има неща, които ми дават надежда. Благодарен съм на всички играчи на Левски, които чакат търпеливо да оцелеем и благодаря на всички, които помагат. В тези дни си пролича, че българския баскетбол е жив. Знаете, че със Самоков сме в много тежки отношения, но те ми гарантираха, че ще помогнат Левски да го има. Същото каза и Сашо Везенков. Пред българския баскетбол има бъдеще, трябва да се гордеем, че имаме играч като Александър Везенков и въпреки загубата има позитивни неща", коментира предстоящия сезон Папазов.


"Видяхте, че Израел имат много добри играчи, имат двама играчи от НБА, въпреки че Гал Мекел според мен не е някаква класа. Но имат Омри Каспи, Лиор Елиаху, Йотам Халперин, Д′ор Фишър. Има разлика в класите", каза Папазов по адрес на Израел. "Има добри неща и по-конкретно младата вълна. Александър Везенков, Павлин Иванов, Станимир Маринов, Димитър Димитров, това са добри знаци, че има перспектива", бяха думите му за националния отбор на България. 


"Трябва заедно с вас, медиите, да помогнем на младите играчи и на треньора. Георги Младенов е така устроен, че е мечтал, че може да бъде първи в групата. Но между неговата амбиция и реалностите има разлика. Редно беше да победм Холандия, а аз казвам, че на тези, които са виновни за това, че квалификациите не са в Ботевград, ще им тежи на съвестта".