Утре от 18.00 ч. е дългоочакваното първо домакинство на "Балкан" в Националната баскетболна лига. Негов съперник ще бъде винаги неудобният за ботевградчани тим на "Ямбол", воден от един от най-добрите треньори в България Иван Чолаков.

В състава на Петър Клечков с известни здравословни проблеми са единствено Бойко Миленков и Кирил Райков, но те ще бъдат на линия. Всички останали баскетболисти са здрави. Дебют със зеления екип в официален мач ще направи сръбският център Марко Янюшевич.

За "Ямбол" ще вземе участие националът Димитър Ангелов. След като не игра в първия мач от шампионата при гостуването на Черноморец Бургас, което ямболии загубиха със 100-77, едва днес Мекия получи разрешение от досегашния му клуб "Лукойл Академик" благодарение най-вече на спортния директор Сашо Везенков.

В състава на "Ямбол" има трима чужденци. Двама са американци - центърът Майкъл Ърл, който миналия сезон игра за "Черно море", и гардът Джими Лий Хънт, който тази есен пък бе на проби при "моряците", но те се отказаха от услугите му за сметка на сънародника му Ерик Уеб. Третият чужд баскетболист е македонският център Златко Гоцевски, който е висок 205 см. Други нови играчи в тима от града на Тунджа са Юлиян Радионов, дошъл от "Черно море", и Левен Белберов, преминал от "Рилски спортист". С изключение на Мартин Дурчев, който отиде в "Черноморец", останалите от миналия сезон са същите - капитанът Станислав Говедаров, Павел Маринов, Стойо Чолаков, Иван Марчев, Стоян Петков..