“Където съм бил, може би единствено аз съм вярвал, че ще победим “Лукойл-Академик”. Защото преди години игрех там и знам каква е нагласата в отбора, когато отиват да играят някъде. И по време на престоя си в Ямбол съм вярвал, че можем да ги победим. Сега с “Черноморец” също абсолютно вярвам, че можем да ги победим. Ще направим всичко възможно да опитаме да излезем победители от този мач”, заяви вчера на редовната си пресконференция с медиите старши треньорът на бургазлии Дечо Коешинов.

В предстоящия трети кръг от НБЛ “Черноморец” приема шампиона “Лукойл-Академик”. Двубоят е на 31 октомври от 18.00 часа в спротна зала “Бойчо Брънзов”. Това е първа официална визита на българския гранд в морския ни град, а интригата в мача ще бъде допълнително подсилена от факта, че в Бургас с емблемата на ЛУКОЙЛ играят мъжкият волейболен и женски баскетболен отбор.

Според Дечо Коешинов разковничето в мача ще са  центровете в двата отбора. За “Черноморец” това е 213-сантиметровият Брус Браун, а за “Лукойл-Академик”- сънародникът му 212-сантиметровият Ъруин Браун.
Треньорът допълни, че няма да променя концепцията на защита и нападение в отбора. Според него ако момчетата му в състава играят това, което тренират по време на занятията, и изпълняват това, което той изисква от тях, “Черноморец” няма да има проблеми срещу който и да е отбор в баскетболната лигата.