Българският баскетболен шампион Лукойл Академик изтегли за съперник гръцкия Арис (Солун). Това определи днешният жребий за квалификациите за Юрокъп, който бе теглен в Барселона. „Студентите" предстои да участват във втория по сила европейски клубен турнир за първи път от две години. В случай, че тимът на Йовица Арсич не продължи в груповата фаза на Юрокъп, ще играе в третия по сила евротурнир EuroChallenge.

Българският шампион е домакин в първия мач на 29 септември и ще гостува на 6 октомври в Солун. Арис е един от най-популярните гръцки отбори, като съперничеството между двата тима бе на път да се превърне легендарно в периода 2002-2004. През зимата на 2003 година звездният състав на Лукойл Академик с Прийст Лодърдейл, Брайънт Смит, Тодор Стойков и компания спечелиха Южната конференция на ФИБА-Европа след епичен финал в София. Впоследствие в елиминациите на Купа Европа "жълто-черните" взеха реванш, отстранявайки българския тим на четвъртфинал. 

Лукойл Академик и Арис бяха съперници и в груповата фаза на УЛЕБ Къп през сезон 2005/2006, когато си размениха по една победа. 

От новия сезон старши-треньор на тима ще бъде досегашният помощник на бившия селекционер на България Пини Гершон в Макаби (Тел Авив) Шарон Друкер. Преди два дни пък Арис освободи американския гард с български паспорт Кейдрън Кларк.