Лукойл Академик започна с поражение участието си в Еврокъп. В първата среща от квалификационния кръг на турнира българският шампион загуби от гръцкия Арис със 74-78. Лукойл Академик започна много добре и дори имаше преднина от около 10 точки през повечето време. Арис поведе за първи път в мача чак по средата на третата част, но в края показа по-голяма класа и спечели двубоя. Реваншът е след седмица в Солун, а за да влезе в групите Лукойл трябва да победи с разлика от 5 точки.

От важно значение за успеха на гърците бе предимството в борбата, особено в нападение. Те хванаха 19 борби в атака, от които последваха нови нападения за тима и на няколко пъти вкараха важни кошове. Играчите на Лукойл Академик пък овладяха 10 борби в атака, но това бе прекалено малко сравнено със съперника.

Срещата започна повече от добре за българите, за които всичко се получаваше в началото. Гърците пък редуваха пропуск след пропуск и нямаха кош в първите минути. Така Лукойл Академик поведе с 10-0, когато Христос Тапутос отбеляза един наказателен удар, за да промени нулата на таблото за гърците. След това разликата стана и 11 точки, но Арис се разигра и намали на 6 при 14-8. Лукойл успя отново да дръпне с 11 за 19-8, но първата част завърши с 6 поредни точки за гостите и резултат след края й бе 19-14 за домакините.

И втората част започна добре за българите, а след първият кош на Каспарс Камбала за клуба разликата отново стана двуцифрена, 28-18. Проблем за Лукойл обаче бе борбата под коша, тъй като гърците хващаха много борби в нападение, което пък им даваше нови атаки. Те отново намалиха на 6 точки пасива си, но по-късно разликата стана 12 точки при 37-25 - най-голямата до момента в мача. В последните две минути и половина на полувремето обаче, българите на вкараха нито точка, а за сметка на това Арис отбеляза 8 и така първото полувреме завърши 37-33 за Лукойл Академик.

Както и в първите две части, и началото на третата бе силно за домакините. Тя започна със 7 поредни точки за българите и разликата отново стана двуцифрена, 44-33. В тези минути се разигра Пи Джей Тъкър, а Арис започна да пази по-добре и много бързо свали разликата на три точки. 03.50 минути преди края на частта след пробив на Тъкър гостите взеха и първата си преднина в мача, 50-51. Тодор Стойков вкара тройка в следващата атака и пак изведе домакините напред, а след това резултата стана 59-53. Тимът обаче допусна 6 поредни точки, а пробив и кош на Доминик Джеймс в последната секунда на частта вдигна разликата на 3, 61-58.

В последната част Лукойл Академик не успя да започне силно, а и тимът на Арис вече се бе разиграл. Гърците поведоха отново при 63-64, а след това двата тима си размениха по една тройка. За съжаление Лукойл не можеше да вкара в тези минути и гостите дръпнаха с 6 точки при 67-73. С два поредни коша българите намалиха пасива си, а Джеймс дори изпусна два наказателни удара, с които можеше да изравни резултата 44 секунди преди края. Деян Боровняк бе фаулиран и след един успешен наказателен удар вдигна разликата на 3. Брандън Бауман пропусна да отбележи тройка, след което Костас Хараламбидис направи аванса на гостите 5 точки, 10 секунди преди края. Все пак имаше време Дамян Стояновски да отбележи тройка, а в оставащите 2.5 секунди Арис върна 2 точки и спечели срещата с 4 разлика.

Брандън Баумън бе най-резултатен за домакините с 18 точки. Дамян Стояновски добави 13 точки, а с 12 и 6 борби завърши Травис Питърсън.

За гостите от Солун над всички бе Пи Джей Тъкър, който направи дабъл дабъл - 26 точки и 13 борби. Добре играха и Деян Боровняк, който също завърши с дабъл дабъл - 15 точки и 10 борби, и Пиер Пиърс, който пък вкара 10 точки.