Отборът на Лукойл Академик, който спечели с 93:92 срещу Арис (Солун) в мача реванш от квалификациите за Юрокъп, но не успя да се класира за груповата фаза на турнира, няма да подава контестация заради нарушението на съдийската маса 13.4 секунди преди последния съдийски сигнал. Тогава при 91:89 в полза на българския шампион тройка на Травис Питърсън не беше зачетена заради това, че часовникът на таблото не бе пуснат. По този начин Лукойл трябваше да води с 5 точки, колкото бяха нужни, за да се класират момчетата на Арсич за групите, но вместно това, положението бе преиграно.

Един от главните виновници за поредната, но най-сериозна грешка в този мач беше главния комисар Георги Войновик от Македония, който позволи подобни инциденти да прекъснат срещата на три пъти.

Припомняме, че независимо от изискванията, в залата в Солун нямаше интернет за журналистите, което им попречи да отразят нормално двубоя. За съжаление, това не е прецедент в надпреварите под егидата на ФИБА-Европа, след като през 2008-а година в зала "Београдска Арена" в Белград имаше подобни проблеми, както и по време на гостуването на българския национален отбор в Унгария за квалификациите за Евробаскет 2009.

Снимка: sportal.bg