Бразилия завоюва трета поредна световна титла на Мондиала в Италия, след като във финала късно вчера победи с категоричното 3:0 Сърбия (25:22; 25:14; 25:22). Двубоят изглеждаше като тренировка за "селесао" а младият тим на островитяните не можеше да се противопостави.

Един срещу друг бяха опитът срещу младостта и силата. Пред 11 605 души в "Пала Лотоматика" Висото стана топреализатор с 19 точки, като 57% от атаките му бяха успешни. Амарал добави осем точки, а за Куба Леон отбеляза 15, а Леал добави девет.

Бразилия бе по-стабилна на блок и освен това допускаше по-малко грешки от своя съперник, което в крайна сметка предопредели и успешния развой за "кариоките".

Още в първия гейм стана ясно, че Бразилия тази вечер ще блести. Южноамериканците поведоха с 8:3 на първото техническо прекъсване след няколко аса. До края "селсеао" без проблем задържа аванса си и въпреки лекото стопяване на дистанцията при 21:19, Бразилия успя да стигне бързо до 25:22.

Втората част мина изцяло под знака на бразилците. Те буквално разпредошиниха съперника и поведоха със 7:1. Атаката на Куба в този гейм бе успешна едва на 36%, а Бразилия бързо стигна до 25:14, след точка на Висото.

В последният трети гейм кубинците събраха кураж и опитаха да играят като равен с равен и до първата пауза успяха. Леон бе страхотен както винаги, но посрещането на Куба куцаше сериозно и от това блокадата на Бразилия се възползваше прекрасно. При 24:22 за "кариоките" Висото заби истински куршум в полето на съперника и донесе титлата на Бразилия.