Манчестър Юнайтед размаза Арсенал насред „Олд Трафорд” с 4:0 в мач от 5-я кръг на турнира за ФА Къп и по този начин изхвърли „артилеристите” от надпреварата.

Момчетата на Арсен Венгер изглеждаха безпомощни срещу абсолютно променилия лицето си тим на „червените дяволи” в сравнение с последната им среща от миналия кръг във Висшата лига срещу Манчестър Сити.

Интересен бе фактът, че сър Алекс Фъргюсън бе оставил извън състава за днешния двубой Роналдо, Гигс и Оуен Харгрийвс. Шотландският специалист обаче можеше да разчита на Патрис Евра и Уейн Рууни като изглежда именно последният е липсвал изключително много срещу „небесносините” миналата седмица.

Срещата бе символична за сър Алекс, тъй като бе номер 100 за него в тази надпревара. С успеха днес Фърги има 68 победи, 13 загуби и 19 равенства в рамките на ФА Къп.

Срещата започна отлично за „червените дяволи”, които успяха да открият още в 15-та минута. Играчите на Арсенал не успяха да изчистят хубаво топката при изпълнението на корнер в полза на Юнайтед, топката попадна на главата на Андерсон, който я прати към Рууни, а националът на Англия с глава я прати в мрежата зад Леман.

Четири минути по-късно, Дарън Флетчър направи резултата 2:0. Игралият невероятно в този мач Нани проби по лявото крило, центрира прекрасно към Флетчър, който с глава от зоната на дузпата удвои преднината за своя тим.

Нани успя да ознаменува отлична си игра и с гол. В 38-та минута той получи страхотен пас от Майкъл Карик, с едно докосване спря топката, след което безмилостно я прати под плонжа на Леман.

Втората част започна доста изнервено, особено от страна на играчите на Арсенал, които направиха няколко много груби нарушения срещу своите противници. При едно изключително грубо влизане на Ебуе срещу Патрис Евра в 49-та минута, играчът на „топчиите” и трябваше да напусне играта, след като му бе вдигнат червен картон.

С човек повече момчетата на сър Алекс започнаха да се забавляват на терена и особено Нани, който се отличи с още една асистенция. В 74-та минута той отново проби по лявото крило и с прецизно центриране качи топката на главата на Флетчър, който вкара второто си попадение в днешната среща и общо четвърто за Манчестър Юнайтед. При този резултат завърши и мача.

С победата днес момчетата на сър Алекс Фъргюсън показаха на своите противници какво ги очаква в средата на април, когато двата тима отново ще изправят един срещу друг на „Одл Трафорд”, но в среща от Висшата лига.