Президентът на баскетболния Рилски спортист Петър Георгиев хвърли изключително тежки обвинения спрямо феърплея в българския баскетбол. Пред “Тема Спорт” той изрази съмненията си в уговорка на два мача, които определиха крайното класиране в редовния сезон. Става въпрос за двете победи на Ямбол при гостуванията на Лукойл Академик и Спартак. В Правец “жълтите” стигнаха до доста изненадващ успех с 96:88, а в Плевен разбиха домакините с 97:83.
 
“За мен тези победи не са реални. Невъзможно е Ямбол в един сезон да бие два пъти Лукойл Академик. Още повече пък в Правец да им води цял мач. Това са мачове, които са, меко казано, съмнителни и за мен са уговорени. От 1964 г. съм в баскетбола и съм сигурен, че ако Лукойл Академик иска да бие, ще бие. Спартак (Плевен) път падна твърде лесно, без никаква съпротива. Не искам да го вярвам, но резултатите са показателни. Баскетболът вече тръгна по стъпките на футбола, което не говори добре за нашия доскоро чист спорт”, коментира Георгиев.
 
Президентът на Рилски спортист нападна директно Шай Щрикс, обвинявайки го в корумпиране на съдиите. От тази година израелецът е в Съдийската комисия и е дежурен представител на някои от мачовете. “Един човек извън България дойде и опорочи съдийството у нас. До миналата година нямаше корупция, но откакто той се появи, нещата се промениха. Визирам Шай Щрикс. Хора като него опорочават целия ни спорт”, допълни босът на Рилецо