Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков потвърди, че клубът търси ново попълнение по най-бързия начин след контузията на Божидар Аврамов. Отборът е имал среща с президента Валентин Златев, като той е поставил още веднъж целта – продължаване в следващата фаза на турнира Еврокъп.

„Контузията на Божидар е наистина много неприятна ситуация. Божидар ни е основна фигура. Наистина доста напредна и играеше добре. Просто това е баскетболът. Не може да знаем кога може да се случи. За радост не е много сериозна. След разговор с нашия лекар д-р Белев ми каза, че възстановяването ще е около 40 дни”, заяви Везенков пред Гонг.

Той сподели, че се търси класен играч, европеец, който да е добър реализатор и който да може да пристигне бързо в България.

„Мислим за подсилване, да и то по най-бързия начин. В събота също така говорихме с президента на отбора г-н Златев. Имахме двучасова среща с целия отбор. Ние отдавна сме запланували и търсим играч, без да говорим за промени и смени. Но сега, когато се случи и това с Божидар, става належащо. Не е само да доведеш някой. Този някой трябва да бъде наистина класа. Този някой трябва да бъде наистина разлика. И поне няколко дни да тренира с останалите. Значи ние се прибираме в четвъртък късно вечерта, той в четвъртък трябва да бъде в България. Търсим европеец. Вече доста разговори проведох, но пак казвам, че не е така лесно. Няма свободни играчи по това време на сезона. Всички играят, но се надявам днес, утре да намерим вече”, коментира още Сашо Везенков и добави по повод срещата с Валентин Златев:

„Г-н Златев също много добре знае какъв е Билбао и какво представлява. Това, за което говорихме и което той каза, е второто полувреме на мача с Билбао. Едно от най-слабите полувремена в последните мачове и той постави точно и конкретно задачите. Нашата цел на този отбор е да премине в следващата фаза. Да влезем в 16-те, защото този отбор в България няма конкуренция и този отбор за България в този си вид не би останал. Това е, което каза и г-н Златев. Дадено ни е всичко, което да гарантира този успех. Търсим нови играчи. Търсим играч, без да променяме пак казвам, някой, който да е добър реализатор, за да може да помогне за постигането на целите ни.”