Състезателят на ботевградския клуб Сунг Ри Атлантик и на националния отбор на България - Владимир Далаклиев, постигна поредния си успех в турнир от най-висока класа. На проведеното вчера и днес в Инсбрук Открито първенство на Австрия, което е от А клас, той стана победител в своята категория до 68 кг, съобщи неговият треньор Пламен Трънски.


За първото място Влади Далаклиев спечели всичките си пет мача. На финала се наложи над представителя на Израел Илан Брагински със златна точка, след като резултатът в трите части бе равен - 2-2.


Влади започна с победа над Ноа Ланц от Германия с 2-1. Във втория кръг разгроми със 7-0 Гарет Уайт от Северна Ирландия, в третия прегази с 8-2 Дан Арама от Италия, а на полуфинала също бе категоричен - 6-1 над познатия му Рафик Зохри от Холандия.


В категорията участваха 36 състезатели от цял свят. С бронзови медали са Рафик Зохри от Холандия и Давид Буи от Централно-африканската република.


От другите представители на Сунг Ри Атлантик Георги Стоянов при кадетите до 53 кг при 24 участници спечели две победи - над Рони Стенлехер от Австрия с 15-2 и 4-0 срещу хърватина Ивица Йелушич, а на 1/4 финала отстъпи пред франзуцина Анжело Лена с 3-8, който стана бронзов медалист. При младежите в категория до 51 кг Мартин Атанасов победи в първия кръг Яхор Никиценко от Белорус с 10-3, но след това загуби от Сотириос Буриос от Гърция с 8-7. Също при младежите, но до 63 кг, Цанислав Димов загуби на старта с 3-5 от молдовеца Роман Зайцев..