Народният представител Владислав Горанов, кметът на Ботевград Георги Георгиев, зам.областният управител София Торолова и Олга Ручина от Саранск прерязаха лентата на новата детска градина в Ботевград.  На тържеството присъстваха всички народни представители от Софийска област от ГЕРБ  и  Александър Методиев-Сали от ДПС. Специални гости бяха делегацията от побратимения град Саранск.
„Социалният живот на човек започва от детската градина. Затова е важно детството да премине в комфортна обстановка, с грижа и внимание от страна на педагози” – заяви Олга Ручина, ръководител на руската делегация.
Тя предаде специалните поздрави от кмета на Саранск Пьотр Тултаев.
„Кризата не е оправдание да се стопира социалната програма  - заяви кметът на Ботевград Георги Георгиев. Кризата могат да я усещат възрастните, но ние всички сме длъжни да направим така, че детството на нашите деца да бъде безрижно, да живеят и се възпитават в условия, каквито имат техните връстници в развитите европейски страни” – допълни той.
До края на мандата в Ботевград ще бъде оборудвана още една детска градина на мястото на затоворената преди 2 години детска ясла, съобщи кметът. „Няма да допуснем в Ботевград децата да се точкуват и да чакат класиране, за да бъдат приети в детска градина” – заяви той.
Новата детска градина е с капацитет 90 деца и вече е запълнена. Тя се помещава на първите два етажа в източното крило на сградата на ОУ „Васил Левски”. Оборудвана е с всичко необходимо за отглеждането и възпитанието на децата от 3 до 6 годишна възраст.
Децата  имат и двор, който е озеленен и оборудван със съоръжения за игра