На последното заседание на Общинския съвет бяха приети следните изменения и допълнения в Наредба № 9 за определяне размера на местните данъци на територията на община Етрополе:
• Не се облагат с данък недвижимите имоти с данъчна оценка до 1680 лв. включително. 
• За превозните средства с мощност на двигателя до 74 kw включително, снабдени с действащи катализаторни устройства несъответстващи на екологичните категории „Евро 3" „Евро 4", „Евро 5", „Евро 6" и „ EEV", от определеният по чл.41, ал.1 данък за съответната година се заплаща с намаление от 40 на сто.
• 3а превозните средства с мощност на двигателя до 74 kw включително и съответстващи на екологични категории „Евро 3" и „Евро 4"данъкът се заплаща с 50 на сто намаление, а за съответстващите на категории "Евро 5", „Евро 6"- с 60 на сто намаление от определеният по чл.41, ал. 1 данък.
• За автобусите, товарните автомобили, влекачите за ремарке и седловите влекачи с двигатели, съответстващи на екологичните   категории „Евро 3" и „Евро 4", данъкът се заплаща  с 40 на сто намаление, а за съответстващите на „Евро 5", „Евро 6" и „EEV"- с 50 на сто намаление, от определения по чл.41,  ал. 5, 6, 7 и 13 данък.