Всички съветници присъстваха на днешното 10-то извънредно заседание на Общинския съвет. 
Към предварителния  дневен ред бяха направени две допълнителни предложения:
• От Милчо Цацов  да се добави точка, относно процедурата по реконструкция и модернизация на електроцентралата за
оползотворяване на биомаса чрез термична газификация. Предложението бе прието с 9 гласа "за", 7 "против" и 1 "въздържал се".
• Предложението на Боряна Керемидска да отпадне т.5 не бе прието.
Решенията по първите три точки, за формиране на маломерни паралелки и  на една полудневна предучилищна група в ЦДГ „Еделвай” са качени като допълнителен материал.
Предложението относно учредяване на сервитутно право за обект „Външно електрозахранване на нов БКТП 2x630 KVA/ 20 KV и две кабелни линии Ср.Н.20к\/ за Спортен комплекс „Чавдар" в УПИ IV, кв. 86 по ПУП на гр. Етрополе", преминаващи през имоти общинска собственост, находящи се в землището на гр. Етрополе, беше прието единодушно.
Решението за избирането на временно изпълняващ длъжността Кмет на кметство в с. Малки Искър е качено като отделен материал.
Сериозна дискусия с различни мнения  и остри реплики имаше по допълнителната т.6. Особено критични бяха Милчо Цацов и Пенко Нинов. Те настояваха Общинският съвет да излезе с решение за обжалване на стартиралата процедура за реконструкция и модернизация  на електроцентралата за биомаса. Това може да стане в 14-дневен срок, който изтича на 17 септември.
След сериозно обсъждане се стигна до решение, с 15 "за", 1 "против" и 1 "въздържал се", да се обжалва процедурата. Да се проведе публична  среща с инвеститорите, на която да предоставят необходимата информация за технологията на работа и да отговорят на поставените въпроси от страна на гражданите.
Срещата е предвидена за сряда, 23 септември.