Владимир Далаклиев беше награден от инициативния комитет на "София 2018 - Европейска столица на спорта", както и от ръководството на СО - район "Триадица", с плакет за най-успешен български състезател по олимпийско таекуондо. Самият Влади на следващия ден след турнира Нерон Оупън претърпя успешна операция на коляното, извършена от екипа на д-р Хубенов.

В края на миналата година, на турнира в Хърватия той скъса предна кръстна връзка на лявото коляно. Тази травма обрече шансовете му да се класира за игрите в Рио 2016 , тъй като единствената олимпийска квалификация бе насрочена за януари, 2016, а това означаваше нулев шанс за възстановяване. В името на мечтата си да се класира за участие на Олимпийски игри, Владимир реши да не се оперира веднага, а да стисне зъби и въпреки тежката травма, да се опита да се подготви доколкото е възможно и да участва на квалификацията в Истанбул. На самата квалификация Владимир отпадна в първия кръг от състезател на Литва с резултат 4 - 5, но предвид обстоятелствата представянето му може да се определи само и единствено като героично.

В момента на Влади му предстоят няколко месеца възстановяване, след което отново ще се върне в на състезателния "дожанг" в преследване на нови спортни успехи.