На вчерашното, 31 май, 10-то редовно заседание на Общинския съвет присъстваха 16 съветника, в отсъстието по уважителни причини на Ралица Ботева.
Към предварително обявените 11 точки към дневния ред,  по предложение на кмета Димитър Димитров и на Янка Цветкова, бяха добавени две допълнителни точки. Материалите докладва кметът Димитър димитров.
Преди да започне работата по дневния ред,  Йоан Даниелов Димитров получи Почетен знак „За граждански принос” на Община Етрополе за високи спортни постижения по борба – класически стил. Той спечели през месец март 2016 г. сребърен медал от Европейското първенство по борба за младежи до 23 г. в кат. до 85 кг.
Предложените за разглеждане въпроси могат да бъдат разделени условно в две направления: касаещи земеделски земи и недвижим имот и изменение и допълнение на предишни наредби и решения. Всички предложения за решения бяха подкрепени единодуино.
Сериозни дебати предизвика т. 7,   във връзка с изменение и допълнение на Наредба № 12 за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години и по повод на постъпило писмо от Сдружение "Шахматен клуб Чавдар" гр.Етрополе за финансова подкрепа от общинските средства.
Основното предложение беше да се предоставят средства в размер на 3260 лв. от заложените 5 000 лв. за  " Клуб по таекуондо". Отношение взеха голяма част от съветниците.
В крайна сметка, с 10 гласа "за", 4 "въздържал се" и 2 "против", беше прието предложението на Н.Николов за предоставяне на 1000 лв. на Сдружение " Клуб по шахмат Етрополе ".
Допълнителната т.12 касаеше изменение и допълнение на Решение № 47 от 26.04.2010 г. за определяне на представители на Местна инициативна група "Етрополски балкан". Като за такива бяха определени Стефан Борисов, Нели Сейменарова и Янка Цветкова.
Сънетниците гласуваха да се отпусне финансова помощ за лечение на Генади Павлинов Генчев в размер на 2000 лв.
След края на заседанието бе дадена възможност на Петко Величков да връчи от името на Инициативен комитет благодарствени грамоти на общински съветници, оказали съдействие по работата за възстановяването гроба на архимандрит Хрисант, изградил църквата на манастира " Света Троица".