На ежегодния международен турнир в Хамбург, Германия - German open 2017 G1, участие взеха 963 състезатели от 41 държави. Влади Далаклиев се пребори за бронзовото отличие в категория до 68 кг. при мъжете, в конкуренцията на 49 състезатели. Освен многобройните състезатели, по пътя към медалите допълнително затрудниха Далаклиев и промени в състезателния правилник, които се приложиха за първи път на този турнир. Ботевградчанинът бе поставен под №3 в основната схема и започна състезанието от втория кръг с мач срещу руснака Лабудин. Влади го надигра убедително и продължи към осминафинала, където го очакваше високият французин Фабио. В тази среща Далаклиев игра изключително прецизно. Той тотално контролираше целия ход на двубоя и буквално изнесе урок на младия французин. На четвъртфинала срещу нашето момче излезе Брадли Синден от Великобритания. Той се оказа изключително неприятен съперник за Влади, защото стилът му на игра е по-груб, изключително активен и агресивен. Двубоят протече много оспорвано, с много претенции от страна на английския щаб, но в крайна сметка бе спечелен от Влади с една точка. За съжаление усилията хвърлени в тези мач изтощиха Далаклиев, и той не успя да победи в полуфиналната среща срещу друг британец - Питър Лонгобарди.


Бронзовото отличие от Хамбург е огромен успех за Далаклиев. Това е едва третия турнир в който той участва, след 9 месечната принудителна пауза през 2016 г. след операция на коляното.


Да припомним, че Владимир Далаклиев спечели и бронзовото отличие в Загреб, в края на миналата година.


Друг състезател на клуба, Калоян Бинев, също направи отлично състезание в Хамбург. Той спечели три срещи в категория до 58 кг. при мъжете, надигравайки първо испанеца Аргибей, след това германеца Хосейни и датчанина Агергаард. В битката за медали обаче Бинев отстъпи с резултат 9-10 от холандеца Янмаат и така той остана на крачка от медалите в този престижен турнир.