Баскетболистите на Балкан сториха това, което зависеше от тях в последната си среща от редовния сезон на НБЛ. Те спечелиха гостуването си на Берое със 79-64, но в другия мач, от който зависеше класирането, Рилски спортист измъкна успеха в Пловдив срещу Академик Бултекс 99 с 80-83.


По този начин Балкан остана на пето място, а Рилски спортист запази четвъртото. Което означава, че в четвъртфиналния плейоф между двата отбора домакинско предимство при евентуална трета среща ще има тимът от Самоков. Играе се до 2 победи от 3 срещи, първата е в Арена Самоков другата седмица.


Един крайно неприятен инцидент беляза мача в Стара Загора - двустранна дисквалификация получиха Арън Джонс от Берое и Станимир Маринов от Балкан. Американецът постъпи изключително грубо, след като първо фаулира Станимир, а след отсъждането на нарушението веднага  го удари по главата. Играчът на Балкан реагира спонтанно и хвърли топката в тялото на Джоунс. Което даде основание на реферите да изгонят и двамата до края на мача. Интересно е какво ще бъде тълкуването на действията на двамата от страна на дисциплинарната комисия.


За статистиката: докато бе в игра, Станимир Маринов отбеляза 19 точки. Михайло Секулович е с дабъл-дабъл от 16 точки и 15 борби. С 14 точки е Николай Маринов, 11 вкара Амин Хот, който направи и 8 асистенции, с 12 точки е Мартин Дурчев.


За Берое с по 12 точки са Шеийн Гибсън и Омари Гудул, по 11 имат Тихомир Желев и Степан Тешия.