Малките природозащитници от подготвителна  група „Ранобудни славейчета” на ДГ „Славейче” и техните родители изработиха заедно атрактивни облекла и аксесоари от отпадъчни материали. Днес в детската градина се състоя тържество, по време на което децата дефилираха с ефектните костюми.


 Повторното използване на отпадъци за създаване на нещо ново, интересно и забавно помага на  малчуганите да погледнат по друг начин на заобикалящия ни свят. Еко заниманията възпитават у тях чувство за отговорност към природата.  Това подчерта педиатърът д-р Мариана Горгачева, която бе гост на събитието. Тя подари на детската градина туя, която децата и техните учителки ще посадят в двора на детската градина.


Тържеството на група „Ранобудни славейчета” уважи и екологът на общината Ева Нишева. Тя поздрави участниците в програмата и подари на детската градина съд за разделно събиране на отпадъци. 


В присъствието на своите родители децата показаха, освен ценни знания за опазване на природата, че знаят българската азбука, познават числата и могат да броят. В програмата бе отделено и време за поучителни истории - "Детски зодиакален час", като в края на всяка една децата обобщаваха поуката. 


На финала на тържеството г-жа Мариана Макавеева благодари за чудесното представяне на своите възпитаници, които тази есен ще са първолаци, и им раздаде по едно „златно” сърчице, което да им напомня за безгрижните моменти в детската градина. За тях имаше и други изненади. 


Поздрав към подготвителна група „Ранобудни славейчета” отправи Красимира Икова – директор на ДГ „Славейче”. Тя пожела на децата на добър час в първи клас, сполука, да са здрави и все така жизнерадостни.