Проведеното преди два дни осмо, редовно заседание на Обшинския съвет премина при спокойна, делова обстановка. „Тайната” се крие в предварителната прецизна работа на комисиите, които излизат на сесията със съответните становища по предложените в дневния ред въпроси.
Присъстваха 16 съветника, като отсъстваше Васил Иванов.
Промени в дневния ред нямаше.
Проектите за решения докладва кметът на Общината Димитър Димитров.
Всички проекти бяха одобрени и станаха решения:
• Наредбата за условията и реда за записване , отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на Община Етрополе. Основната цел е постигане на ефективна и структурна вътрешна правна уредба, прозрачност на управлението и предвидимуст на развитието, определяне на конкретни и еднакви условия и ред за записване, избягване на случаите на фиктивно записване на деца.
• Отчета за предоставените мерки по програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2016година в Община Етрополе и Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2017 година в Община Етрополе. Във връзка с това през 2016 г.са отпуснати еднократни финансови средства.
• Изменение и допълнение на Програмата за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост през 2017 г.
• Предоставяне за безвъзмездно управление на недвижим имот- частна общинска собственост на Агенция по заетостта за нуждите на Дирекция"Бюро по труда" Ботевград - филиал Етрополе.
• Одобрено беше и предложението за разкриване на една щатна бройка към функция "Почивно дело, култура и религиозни дейности".
• Бяха отпуснати еднократни парични помощи на Цветина Цветомирова Цанкова, Стефан Енчев Илков, Маруся Богданова Василева и Елена Георгиева Петрова.
Освен посочените, решения има и по точки, касаещи общинска и друга собственост.