Поредно успешно представяне на група „Ранобудни славейчета” към ДГ „Славейче” в екоинициатива с конкурсен характер – „Засаждаме бъдещето”, организирана от Daikin и gorata.bg. Групата е в списъка на първите 300 участници, които изпълниха условията за участие в кампанията – да изпратят снимка по предварителна зададена тема, свързана с опазване на околната среда, и да поканят свои близки и приятели да гласуват за фотоса. 


За победителите, разбира се, има награди – 20 дървета за засаждане, подходящи за съответното населено място, с инструкции как точно да бъдат засадени, 30 комплекта за отглеждане на собствено дърво, като всеки от тях съдържа семена /жълъди/, подходящи саксии, почва и всичко необходимо, за да могат децата да отгледат малко дръвче, което после да засадят. По този начин те ще имат възможност да проследят процеса на засаждане и поникване на младото дърво, а след година или две да го посадят навън. 


Днес ентусиазираните малчугани от група „Ранобудни славейчета”, с помощта на своите учителки Мариана Макавеева, която е главен инициатор за участието им в кампанията „Засаждаме бъдещето”, Мая Василева и Анета Иванова, с много старание посадиха жълъдите в саксиите и си обещаха, че редовно ще полагат грижи за тях. 


Г-жа Макавеева съобщи, че 20-те дръвчета ще им бъдат предоставени на по-късен етап.