Мъжкият баскетболен отбор на Балкан може и да не участва в тазгодишното мъжко баскетболно първенство. Или поне не в сегашния си състав. Отборът може да се разпадне буквално до часове, ако не бъдат изчистени финансовите задължения към играчите.

Днес отборът не проведе редовните си тренировки, тъй като от ръководството за пореден път не спазиха обещанията си за изплащане на дължимите възнаграждения. Оказва се че договори за новия сезон с повечето състезатели още не са подписани, а има само договорки, които обаче до момента не се спазват от страна на клуба. Освен за месец август повечето състезатели имат да получават заплати и за стар период от края на миналия сезон. От ръководството на клуба казаха, че няма пари по сметките на клуба, с които да се разплатят с играчите. От своя страна баскетболистите заявиха, че също прекратяват да изпълняват своите задължения докато не им бъде платено. Изпълнителният директор на клуба Петко Колев и треньорът Георги Младенов, днес, на няколко пъти се опитаха да се срещнат с кмета Георгиев за да изяснят причините за създалата се парична криза в клуба и за да разберат какво бъдеще да очакват.  Среща така и не бе осъществена поради сериозна ангажираност, както са обяснили от общината, на градоначалника, който е и председател на клуба.

Виждайки безпаричието в Балкан, един от сръбските състезатели си е събрал багажа и още през нощта си е тръгнал за Сърбия. Това е 205 сантиметровият център  Даниел Зорич, който остави добри впечатления с изявите си в досегашните контроли. Твърдо решени да не подпишат договори и да напуснат клуба са и останалите момчета от отбора ако до утре ( сряда ) не получат обещаните им пари. По късно през деня  от ръководството заявиха че правят всичко възможно да осигурят средства и да не се стигне до най-лошото, а именно разпускане на отбора.

За сряда от 14 часа е насрочена среща между басктеболистите и ръководство, на която ще стане ясно бъдещето на отбора.

Да припомним че финансирането на баскетболният отбор на Балкан е поето изцяло от община Ботевград, като спокойно може да се приеме за прецедент в съвременната спортна история на България  фактът, че  издръжката на отбор вицешампион  се осигурява изцяло от обществени средства, без нито един частен спонсор. В бюджета на общината за 2008-ма са предвидени около 380 хиляди лева за спорта , като от тях около 200 хиляди са за баскетбола, основната част от които за мъжкия отбор.