Само след по-малко от четири месеца, откакто в Ботевград започна да действа клубът по карате Овърфайт, бе спечелено и първото отличие от занимаващите се с шотокан ботевградчани. Донесе го 13-годишният Венцислав Котов от международния турнир Ippon в сръбския град Лесковац. Венцислав завоюва сребърния медал в категория до 60 кг.


Президентът на столичния карате клуб Овърфайт - сенсей Иво Мукански, който започна да учи на карате младите ботевградчани, заведе на турнира в Лесковац 14 състезатели от клуба, трима от които от Ботевград. "Няма как да не съм доволен от спечеления от Венцислав Котов медал, и то след много кратък период на занимания - ние започнахме дейността си в Ботевград на 1 ноември миналата година. Доволен съм и от другите две момчета, те не можаха да стигнат до медалите, но всеки от тях спечели точки в своите срещи с далеч по-опитни съперници".


Турнирът в  зала Дубочица в Лесковац бе на 24 февруари. В него участваха 38 клуба от Сърбия, Македония, Черна гора и България с общо около 680 състезатели, съобщават сръбските медии.


Снимки: Клуб Овърфайт и juznevesti