Наематели на общински имоти, прекратили дейността си във връзка с въведеното извънредно положение и мерките, предприети в изпълнение заповедта на министъра на здравеопазването за спиране на дейността в търговски и спортни обекти, няма да плащат наем на общината за съответния период. Това съобщи кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов пред местните медии днес.


„Наемите ще бъдат опростени. Това е категорично наше намерение. Разбира се, трябва да има и решение на Общински съвет – Ботевград. Нямахме готовност с проект за решение, за да го внесем на редовната сесия на ОбС, която се състоя вчера. За заседанието през следващия месец ще подготвим такава докладна. Убеден съм, че тя ще бъде подкрепена от всички общински съветници“ – обясни кметът.


За търговските обекти - общинска собственост, които работят, но реализират по-малко приходи в периода на извънредно положение, общината обмисля два варианта: пълно освобождаване от наем; намаляване на наема, например с 50%. Това съобщи още Иван Гавалюгов.