Както съобщихме неотдавна, трима кандидати са подали оферти в обществената поръчка за “Изработване на идеен проект за етапно изграждане, рехабилитация и обновяване на пешеходната зона в централната градска част на Ботевград и технически проект за етап 1“.: фирмите „Новиза” и „Инфрапро консулт” и „Никифоров Студио“. Към момента обаче няма избран изпълнител. Причината е, че на двама от кандидатите е изискана допълнителна информация, която те са пропуснали да внесат заедно със своите предложения.


„Към настоящия момент няма решение на комисията. Но имам уверение, че през следващата седмица, когато отново тя ще заседава, ще има резултат. За съжаление изборът не е особено голям. Надявах се, че ще има повече предложения за изготвяне на идеен проект, но само три проектантски организации подадоха проектни предложения. Не знам дали срокът им е бил малък, или пък периодът, в който ние обявихме обществената поръчка, не е бил достатъчно удобен – от 4-ти ноември 2020 год. до 4 януари 2021 год. Дали коледно-новогодишните празници попречиха по някакъв начин на фирми да подготвят проектни предложения и да участват, факт е, че първата работна седмица след Нова година беше крайният срок за подаване на предложения. Надявам се поне да са качествени тези три, които са внесени. Кое е най-удачното предложение – това ще реши комисията, съставена от всички местни архитекти и професор от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Тя се председателства от главния архитект на Общината – Георги Джотолов“, коментира кметът Иван Гавалюгов по време на днешния брифинг за местните медии.     


Предложеното за рехабилитация на пешеходното пространство обхваща  площад „Освобождение“, пл. „Саранск“, търговската част на ул. „Гурко“ и бул. „Цар Освободител“. Техническият работен проект – етап 1, включва пешеходната част  ул.“Гурко“ до бул. „3-ти март“.


След като бъде определен победител, Община Ботевград ще сключи с него договор.


Стойността на обществената поръчка е 69 900 лева. Победителят в нея ще има срок от три месеца за изпълнение.