Новорегистрираният клуб в Ботевград – „Балкан Файтърс“, взе участие в първия по рода си турнир Terra Complex Kickboxing Tournament 2021. Състезанието се проведе от 9 до 11 юли в спортна зала „Септември“ в Разлог. В него премериха сили състезатели от осем държави - България, Хърватия, Унгария, Босна и Херцеговина, Израел, Македония, Латвия и Италия. 640 бойци от 21 спортни клуба участваха в битките за призовите места. Домакините от клуб  „STAR TEAM“ и Българска Конфедерация по кикбокс и муай тай бяха направили перфектна организация.


България спечели отборната титла, като родните състезатели в леките стилове поинтфайт, лайт контакт, киклайт и лоу кик, заеха първата позиция с общо 384  отличия от които 126 златни, 127 сребърни и 131 бронза.


Ботевградският клуб „Балкан Файтърс“ участва в надпреварата със седем състезатели, които завоюваха 2 златни, 8 сребърни, 1 бронзов медал, както и две индивидуални отличия.


Ето и статистиката:


ПАВЕЛ ВАСИЛЕВ – 92 кг.:


Стил: Кик-Лайт контакт - 1-во място


Стил: Лайт-Контакт - 2-ро място 


Той бе награден със шампионска купа.


ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА - 60 кг.:


Стил: Кик-Лайт контакт - 2-ро място 


Стил: Лайт-Контакт - 1-во място 


Tя се изправи срещу отлично подготвена състезателка от един от най-силните клубове в страната – „Стар Тийм“. Въпреки това Цвети я победи с нокаут. Цветелина Георгиева също бе наградена със шампионска купа.


КАЛОЯН МИЛЧЕВ – 55 кг.:


Стил: Лайт контакт - 2-ро място


Стил: Кик-Лайт контакт - 2-ро място


На финал той се срещна с представител от националния отбор на Израел - Шахер Ахмат. И двата рунда бяха в полза на Калоян, но получи сериозна травма в края на втория и срещата му беше спряна от медицинско лице, като получи забрана да продължи.


ЦВЕТЕЛИН КРЪСТАНОВ - 63кг.:


Стил: Кик-Лайт контакт - 2-ро място


На финал Цветелин се срещна с Европейският вице-шампион от Благоевград - Кирил Илиев. След зрелищна среща той не успя да победи и остана втори в тази категория. В стил Лайт-Контакт Кръстанов спечели отново 2-ро място.


Моника Богданова участва в категория до 50 кг. при жените и в двата стила. На финал тя срещна  световната шампионка Кристина Николова от „Стар Тийм“ – София. Богданова не успя да се пребори за златото. Освен опита, софиянката я превъзхождаше по ръст и килограми. Така Моника спечели два сребърни медала в мачовете, които изигра.


Александър Петров - 64кг.:


В стил Кик-Лайт контакт Александър стигна до бронзовото отличие и показа много добра игра.


Калин Петков – 50 кг.:


Той изигра няколко силни мача в двата стила, но не можа да стигне до призовите места.


След първото си участие в турнир, състезателите на клуб „Балкан Файтърс“ направиха сериозна заявка за тройно присъствие на национално ниво в този спорт.