Павлин Иванов: Изиграхме добър мач и отново победихме. ПНадявам се и в Бургас да играем по същия начин. Играхме добре в защита, играхме добре в нападение и се получиха нещата. Успяхме да ги лимитираме - не знам някои друг отбор след Нова година да у еспял да го направи. Дали можем да затворим серияща още в Бургас? Ами за това отиваме. Ако не третия, но в четвъртия, може да се стигне и до пета среща. Ние отиваме за победа в третата среща, а дали ще се случи - ще видим.


Георги Боянов, Черноморец: Не играме добре в първите два финални мача и това е истината. За мача в събота може повече да се ядосваме. Но днес просто тотялно ни надиграха, бяха по-добрият отбор. Докато в първатна среща бяхме почти изцяло в мача, с изключение на последните три-четири минути, когато вече направихта разлика. Днес ни поведоха последователно с 10 точки, след това с 15, след това със 17, както и с 20 - играха доста по-добре и ни победиха. Откъде е дошла разликата? Мисля, че всеки има персонални задачи, които да свърши и в защита, и в нападение. Видя се, обаче, че някои от играчите не спазват треньорските указания. Някои искат да играят само в нападение, а в защита не се влагат. При 2-0 вече няма какво да губим, опрени сме до стената. Единственото, което можем да направим, е да играем на живот и смърт 40 минути. И - мач за мач, нямаме друг избор.


 


Васил Евтимов, треньор на Черноморец: За първи път не сме тренирали преди мача. Не започнахме добре, първото полувреме вкарахме само 24 точки. На почивката ги оставих в съблекалнята да си кажат две думи.  Един финал се играе от самото начало. Трудно се говори след такъв мач. Ние сме млад отбор. Неопитен. Някои от тях за първи път играят финал. Така че тези неща са нормални. Опитът ще се гради именно с такива мачове. Сега отиваме в Бургас и се надявам да зарадваме нашите фенове поне с една победа. Ние дължим една победа на Бургас. Ако спечелим в четвъртък, ще играем в събота четвърти мач. Сега ще видя дали са гладни за победа, защото днес не бяха. Когато играеш финал, трябва да дадеш всичко от себе си, та когато се прибереш в къщи да си кажеш: Дадох всичко от себе си. Засега не го дават. Искам да кажа и това, че ние нямаме загуба в Бургас от Нова година насам и ще бъде много трудно да бъдем победени. И няма и да имаме. Резултатът ще стане 2-2. И ще дойдем в Ботевград за петия мач.


 


Петър Златанович, треньор на Балкан: Смятам, че тази вечер бяхме по-добрия отбор и спечелихме абсолютно заслужено. Дали имаме повече опит и някои от баскетболистите са играли в повече финали? От Балкан Мени Суарес досега не е играл финал. Със сигурност. От другата страна и Джордан Тъкър не е играл финал. Ако погледнете обаче статистиката им, ще видите дали е до опит, или е до отбора, в който играеш. По отношение думите на треньора на гостите, че ще се стигне до пети мач - абсолютно е възможно. Не мога да кажа на сто процента, че като отидем там, ще ги победим. Ще дадем сто процента от себе си, че дадем енергията, която показахме днес. Пък ще видим, може да спечелим един мач там.