Предложението на управителя на МБАЛ д-р Филип Филев да бъде увеличен наемът на лекарите от доболничната помощ предизвика дебати в ОбС.

Арх. Димитър Маринов заяви, че “общината трябва да отделя най-много средства за здравеопазване, а не да се търсят пари от някакви вътрешни преразпредления”. Адв. Виктор Велчев каза, че докладната не е конкретизирана и предложи тя да отпадне от дневния ред. Той обясни, че е необходимо да се провери какви наеми трябва да заплащат лекарите, съгласно Закона за лечебните заведения. Д-р Валери Радков посочи за пример случая със джипитата от София, които обжалваха пред съда решението на столичния общински съвет да увеличи наемите им. Съветникът изрази мнение, че лекарите трябва да плащат 10 на сто от сумата, която ще определи общината. Отношение по дебатирания въпрос взе и адвокатът на ОбС. Стоян Стоянов изтъкна, че преференциалните цени важат за лекари, които са наематели на лечебни заведения. В случая сградата на доболничната помощ е включена в активите на общината – допълни адв.Стоянов.

В крайна сметка предложението лекарите от доболничната помощ да плащат месечен наем 6 лв./кв.м бе прието. Против баха общинските съветници Димитър Маринов, Петя Кочкова, Антон Стоянов, Цеца Христова и Христо Якимов. Цветан Коцев гласува “въздържал се”. 
Д-р Стойна Петрова и д-р Валери радков не участваха в гласуването, той като ползват кабинети под наем в сградата на доболничната помощ.