Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM
Информация за потребителя - vanautu
Потребителско име:vanautu
Име:Госпожица Mara Minowa
Статус:потребител / активен
Възраст:37 години
Регистриран на:15.09.15, 15:17 (преди 5 години)
Брой коментари в Новини:277
Последна промяна:17.09.15, 22:04 (преди 5 години)


Последните коментари в новини:


Няма смисъл да се заяждате с Кмета и Директора на В и К.Те не са виновни,въпреки,че всичко което пишете е вярно.
От времето на кладенците,преди 70 години,водата в Ботевградската котловина е дефицит.С построяването на язовира за промишлени цели,тя стана достъпна и сравнително евтина,но по-мръсна.
Решението на проблема е по-скоро национална и дългосрочна задача.И ако Г-н Гавалюгов я реши,ще остане в историята на града. Радикалните варианти са само два:
1.Рестартиране проекта за язовир за питейна вода над Литаково.Има и проекти.Имаше и тръбопровод/дано не е окраден/.Възможностите на този язовир са около 4 пъти повече от настоящия и трябваше да захранва и Мездра и Враца с питейна вода.
2.Сегашния язовир да се прехвърли от Напоителни системи на Областната В и К,или Общината.Да се изгради охраняема санитарна зона и да се подменят тръбите в града.Всъщност това е необходимо,но не достатъчно условие и в двата случай.
Всичко останало е празнословие.Климата се затопля.Горите се изсякоха.Водоизточниците намаляха и ще продължават да намаляват.
Това без силно лобиране и държавни пари,няма да стане.Няма да стане и при едно правителство.Пишете си каквото искате,но на този етап,само подкрепата на В.Златев,може да реши проблема.Или личната заангажираност на Министър-председателя.

То хубаво.Ама не прочетох едно предложение за набиране на доходи.Само,как да се харчат.

Тягостно ми е да обезсърчавам нуждаещи се хора,но офертата,специално за Дания е смешна.Това е една от най-скъпите държави в Европа,поради високия си стандарт.Някъде около 4-5 пъти по-висок от средния.1000 евра,отговарят на заплата в България,около 400 лева.Един кроасан с кафе е около 8 евра./Цените са от септември,миналата година/.Вярно е,че се отнася за Копенхаген.
Тъжно е,но не виждам как ще прокопсат,нашите работници.

С разговорен Англииски,всеки може сам да си намери двойно по читава работа.
Аз лично не вярвам,че офертата е от Датски работодател.Те са изключително почтени хора.

Няма лошо,че г-н Наков е закупил 37 имота.
Лошо е,че на практика почти всички Общински имоти се закупуват от Общински съветници,услужливо подготвени от Общински служители.В пълна тъмнина и без търг.С което се отнема правото на обикновения гражданин,да бъде конкурент.А от тук и лимитираната цена.Нали никой не вярва,че Ради от джипа е видял тези 37 имота.
Налага се пълна чистка и то дисциплинарно уволнение,на мнозина Общински служители.Търсене на отговорност и опит за сторниране на тези сделки.Опитен юрист може да направи това,дори и с минимални загуби за Общината.Останалото е празнословие и узаконяване заграбеното.

Поразява ме първо сигналното мислене на земляците ми.
Злободневни теми са дали един кмет е млад и висок,другият нисък и възрастен и дали цигани да участват във ваденето на кръста...
В същото време Общината се задъхва от липса на средства.Над 20%,нагло обясняват,че няма да си плащат данъците.Събираемоста е ниска.Общинските предприятия работят на загуба,или на границата.Града е със затихващи функции.
Никой не обича истината.А тя е,че да живеем по-добре,трябват пари.
Господин Кмете.Предлагам Ви следните непопулярни мерки.
1.Събиране на местните данъци и такси,като за целта,с решение на Общинския съвет ,се гласува отказ от издаване и заверка на всякакви документи от Общината,на не платилите местни данъци и такси.
2.Обособяване на Общински,платени паркинги.
3.Повишаване/в рамките на разумното,цената на водата/,което е продиктувано от новата пречиствателна станция.Непопулярно е.Но нали никой не мисли,че парите падат от въздуха.А в Ботевград водата е сравнително евтина.Това ще разберат Ботевградчани,ако вследствие фалит В и К се одържави.Цената ще стане почти двойна.
Ще Ви предложа още идеи,но нека засега ме псуват само за тези