Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM
Информация за потребителя - vanautu
Потребителско име:vanautu
Име:Госпожица Mara Minowa
Статус:потребител / активен
Възраст:37 години
Регистриран на:15.09.15, 15:17 (преди 5 години)
Брой коментари в Новини:277
Последна промяна:17.09.15, 22:04 (преди 5 години)


Последните коментари в новини:


Харесвам те човече.Благодаря.

Уважаеми Мургаш,извинявайте за недоразумението,но ме подразни неграмотността на статията в този,или който и да е друг вестник,търсещ евтина сензация.
Участвал съм в разработката на "Правец" и серията ЕС-361 и макар да сме взаимствали от Apple,IBM и
PDP,мога да ви уверя,че са дело на "Института по изчислителна техника".
Пък съм бил и няколко години директор на това дружество,на което дори името не знаят.Наричаше се "Микропроцесорни системи"-Правец.
Участвал съм в САЩ и в дизайна на цяла серия от "Data Generale".Дълги години бях директор за Азия и Европа, на Американската компания "А.I.Ko" в Сингапур,представляваща целия Американски IT сектор.
И изведнъж се появява някой си valio...,който пише простотии в някаква газетка.
Ми живи сме още.Какво ли ще пишете,като си отидем....

Уважаеми г-н Мургаш.Дълбоко съм несъгласен с теб,въпреки,че има доза истина в думите ти.Ако се разсъждава така нямаше да ги има Япония и Китай,като индустриални държави,а още по-малко Apple.За справка прочетете интервютата и мемоарите на Стив Джобс и най големия крадец в IT sektora,Бил Гейтс.
На времето имаше един корпоративен гигант "Ксерокс",рожба на Американското правителство и военните,чиито разработки на 90% бяха откраднати от горепосочените хора.
Хубаво е,че сте чел,но истината има много проявления.Едно от тях е,че само САЩ,Япония и България произвеждахме този компютър,в края на 80-те години.
Икономическия шпионаж е движещата сила на прогреса.Наскоро "Сименс" разработиха страхотен чип и докато се караха,кой да предложат за Нобел,Китайците започнаха да го произвеждат.Стана голям скандал.
И защо "завесата на комунизма".Голяма част от частите купувахме от САЩ.

Приятелю.По обясними причини имам сантимент,към този бранд,известен в повече от тридесет страни.А тези момчета са само един сервиз за ремонт на лаптопи,но с изключително Българско самосъзнание.Де повече,като тях.Те на практика не печелят нищо от това.Но припомнят славното минало,което мнозина не помнят и затова се подиграват.Минало,когато само три държави в света,произвеждаха 8 битови мини компютри и един ТИР седмично ги изнасяше.А в завода работеха над 1100 човека,от които половината инженери.Те са в основата на реално всички IT фирми в България и е нормално,някой да се обърне с любов назад.

"Не давайте свето нещо на кучетата,нито хвърляйте бисери пред свинете,да не би да ги стъпчат и да се обърнат да ви разкъсат"-Евангелие от Матея 7:6

Цензурирано и одобрено от Cruella De Vil.