Хофенхайм се завърна на върха в Бундеслигата след зрелищно 3:3 при гостуването на Щутгарт.
Първите минути на мача бяха в полза на „новаците". В 24-ата атака отдясно завърши с подаване към Демба Ба, който с мощен диагонален шут преодоля съпротивата на Леман за 1:0. Домакините отговориха светкавично и само две минути по-късно заличиха пасива си. Марио Гомес пусна хитър пас наляво към Какау, който напредна необезпокояван и от малкото наказателно поле с диагонален удар прати топката в мрежата на Хаас. Домакините достигнаха до пълен обрат в 31-ата минута. След центриране на Сердар Тасчи, топката попадна на главата на Марио Гомес, който от два метра  не сбърка за 2:1. Гостите съумяха да използват своя миг и изравниха в последната минута на първата част. Отново Ба се озова на добра позиция и с шут покрай Леман изравни - 2:2.

Хикс

През второто полувреме Щутгарт поведе в 63-ата минута с гол на Марио Гомес. Гостите все пак успяха да възстановят равенството след четири минути. Демба Ба получи пас отдясно от Жайсле и надбяга Тасчи, за да оформи хеттрика си. 
Точката изравни Хофенхайм с Херта, но новакът си върна първото място, благодарение на по-добрата си голова разлика. Щутгарт пък са седми с 33-точки.

Резултати:
Байерн - Кьолн 1:2
Арминия - Бохум 1:1
Енерги - Вердер 2:1
Карлсруе - Айнтрахт 0:1
Борусия М - Хановер 3:2
Щутгарт - Хофенхайм 3:3
Волфсбург - Херта 2:1
Шалке - Борусия Д 1:1