Ботевградската тройка по акробатика Марина Маринска, Светослава Андреева и Биляна Лалинска, заедно с треньорката им Добринка Николова, замина на едноседмичен лагер в Айтос. Там момичетата ще съчетаят подготовката си за европейския шампионат за младежи, жени и мъже през септември в Португалия заедно с друг акробатичен вид, който ще представя България на първенството на континента - мъжката двойка.

Освен в Айтос, трите ни момичета ще проведат и няколко тренировки в друг силен акробатичен център - Бургас, където условията също са далеч по-добри от тези в Ботевград. Там те ще отидат няколко пъти и на плаж, за да компенсират поне малко липсата на време за почивка това лято. Освен на европейското, в средата на август тройката ни е поканена на силен международен турнир в руския град Велики Новгород.

За безапелационната шампионска титла при жените тази година, както и за отличното им представяне на първенствата на света и Европа, община Ботевград награди Маринка, Светла и Биба и тяхната треньорка с почивка в Гърция. Добринка Николова обаче реши с тези средства да осигури тренировъчния лагер край родното Черноморие.