"МБАЛ вече не дължи пари на НОИ. Всички задължения за осигуровки са изплатени. През миналия месец изплатих по една задържана заплата на половината от работещите в стационарния блок. През следващата седмица по една задържана заплата ще получи останалата част на персонала.Така почти ще погасим задълженията към работещите в МБАЛ. Ще остане да изплатим втората задържана работна заплата, на която осигуровките са внесени.
Искам да подчертая, че издължаването на парите за заплати и осигуровки е резултат от общите усилия и работата на целия персонал на болницата. Външна финансова помощ не сме получавали. Щастлив съм, че жителите на Ботевградския край търсят медицинските услуги на общинската болница. Така те помагат за увеличаване на приходите на лечебното заведение, а по този начин - сигуряват здравеопазване на своите деца” – каза управителят на МБАЛ д-р Филип Филев за botevgrad.com.

Д-р Филев каза още, че очаква отговор на писмото до директора на НЗОК за увеличаване на бюджета на ботевградската болница. "За първото полугодие на тази година сме хоспитализирали над 2 965 болни, от които 2 060 са приети по спешност. Това показва, че нашата дейност е 70 на сто спешна. За същия период от време сме хоспитализирали 668 болни – 22.6 на сто, от други региони на страната. Това са само част от мотивите ми да поискам увеличение на бюджета с 50%” – допълни управителят на МБАЛ – Ботевград.