До края на годината ще бъде извършена реформа в болничната аптека. Тя включва внедряване на елктронно отчитане на лекарствата, въвеждане на електронни табели, по които се изписват медикаменти за болните. За лечение на някои заболявания ще се използват генерични медикаменти, които са еквивалент и не отстъпват по действие на оргиналните. Крайната цел на реформата е да се осигури пълен контрол върху лечебния процес, от една страна, а от друга – да бъдат намалени разходите за лекарства и консумативи” – съобщи управителят на МБАЛ д-р Филев.

Реформата на аптеката ще започне с провеждане на конкурс за назначаване на нов фармацевт. Той ще проведе в петък. Председател на комисията по одобряване на кандидатурите е началникът на АГО д-р Георги Шуманов, а членове са: Цеца Иванова – секретар на общината, и адв.Стоян Стоянов.

“Конкурсът е обявен преди месец. Изискванията, които поставих към кандидатите, са доста високи – владеене на английски език, компютърна грамотност и три година професионалне опит като представител на фармацевтична фирма. За моя изненада се явиха двама кандидати за длъжността. Единият от тах обаче е изтеглил докумените си, тъй като не отговаря на последното условие” – информира д-р Филип Филев.