Шампионът на Англия Манчестър Юнайтед успя да победи макар и трудно градския си съперник Манчестър Сити с 4:3 на „Олд Трафорд". „Червените дяволи" трябваше на четири пъти да повеждат в резултата, за да стигнат до успеха над тима на Марк Хюз. Изключителен мач изнесе халфът Дарън Флетчър, който заби решителните две попадения за тима си, но с подобен актив се отчете и Крейг Белами. Най-добър обаче в двубоя бе Райън Гигс, който асистира за 3 от головете на тима си и беше изключителен при центриранията си от фланга.

Капитанът на българския национален тим Димитър Бербатов започна като титуляр и прекара на терена малко над 75 минути. Той бе много активен заедно с партньора си Уейн Рууни в предни позиции, но за пореден път не успя да се разпише. Негови удари с глава бяха блестящо спасени от Шей Гивън, който напълно вбеси Митко с рефлекса си. Така Бербатов остава само с 1 гол от 6 мача във Висшата лига, реализиран срещу Уигън.

Мартин Петров остана резерва за Сити до 82-ата минута, когато се появи на мястото на разочаровалия Найджъл де Йонг. Преди срещата имаше индикации, че българинът може да започне за първи път през сезона като титуляр, заради наказанието на Адебайор, но това не се случи. Удар на Мартин в последните минути бе избит току пред голлинията на Юнайтед. В даденото от съдията продължение Петров пък асистира на Белами за 3:3.

Иначе самият двубой започна страхотно за домакините. След атака на Бербатов и Рууни, те спечелиха тъч до наказателното поле на Сити. Райън Гигс го изпълни бързо към Евра, който намери Рууни в наказателното поле, нападателят преодоля двама защитници и плъзна топката във вратата на Гивън. В тези минути гостите трудно успяваха да изнесат топката от своето поле.

Малко по-малко, главно благодарение на активността на Тевес Манчестър Сити се върна в двубоя. В 16-ата минута той се пребори с вратаря Бен Фостър за една върната топка, подаде я към Гарет Бари и той на празна врата изравни. До края на полувремето Тевес получи безценен шанс да се върне в „Театъра на мечтите" с гол, но ударът му срещна страничната греда. В края на това полувреме ролите напълно се обърнаха и Сити бе господар на положението.

Подобно на мача с Арсенал преди кръг, Юнайтед излязоха преобразени през второто полувреме. Те бързо установиха мощен натиск, който даде резултат още в 49-ата минута. Тогава Гигс центрира отляво и от втора позиция нахлу Флетчър, който закова  топката в долния ъгъл на Гивън за 2:1.

Три минути по-късно немислимото наглед се случи. Крейг Белъми преодоля пасивните Парк и О'Шей и с прецизен удар намери горния ляв ъгъл на Бен Фостър, за да изравни попаденията.

След като се отърсиха от шока да получат втори гол, „червените дяволи" отново натиснаха. След 65-ата минута най-добрите положения се откриха пред Димитър Бербатов. Той на два пъти се пребори с прехвалените защитници на Сити, но ударите му в средата на вратата на Гивън, дадоха възможност на ирландеца да ги парира, макар и с мъка.

Фъргюсън реши да освежи нападението и логично извади Бербатов, пускайки Майкъл Оуен малко след това. В 80-ата минута блестящият Дарън Флетчър отново показа на Бербатов как се удря с глава в наказателното поле, отбелязвайки за 3:2.

И това обаче не бе достатъчно за шампиона да си осигури успеха. В 91-ата минута Крейг Белъми се подигра с Рио Фърдинанд и останал сам срещу Бен Фостър, нямаше проблеми да го преодолее с нисък удар от малък ъгъл.

Въпреки протестите на Марк Хюз, съдията Мартин Аткинсън така и не искаше да сложи край на мача. Стигна се до 95-ата минута, когато класата на Гигс и головият нюх на Оуен донесоха успеха на Юнайтед с 4:3. Това попадение взриви „Олд Трафорд", а въпреки разочарованието, Марк Хюз все пак поздрави своя учител Алекс Фъргюсън.

СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Фостър - Евра, О'Шей, Видич, Фърдинанд - Гигс, Парк (Валенсия), Андерсон (Карик), Флетчър - Бербатов (Оуен) и Рууни.

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Гивън - Ричардс, Бридж, Лескът, Туре - Де Йонг (Петров), Бари, Айрлънд, Райт-Филипс - Белами и Тевес.