ЦСКА вече не е лидер във временното класиране на "А" група след доста изненадваща, но напълно заслужена домакинска загуба с 0:3 от Миньор (Перник). Червените бяха изключително жалка гледка през целия двубой, а върхът на тяхното безсилие бе изпуснатата от Мишел Платини дузпа в 73-та минута.

Головете за победителите реализираха Румен Трифонов на два пъти и Златков в 53-та минута след груби грешки на домакинската отбрана.

Миньор доигра срещата с човек по-малко, тъй като в 70-та минута Христо Господинов получи втори жълт и респективно червен картон за глупаво задържане на Маркиньос в центъра на терена. Това обаче не попречи на перничани да неутрализират стихийния домакински натиск и да нанижат още един гол чрез вече споменатия Румен Трифонов в 91-та минута.

В унисон с 14-те футболисти на ЦСКА, които взеха участие в позора, бе и наставникът на тима Любослав Пенев, който вече в няколко мача прави доста странни смени. Този път това бе влизането на Давид Силва, който е в трагична форма, но въпреки това влезе, за да обръща мача.

Домакинска загуба с подобен резултат ЦСКА не е инкасирал от август 2003 г., когато армейците падат с 0:3 от Галатасарай.

Още в началните минути на двубоя Миньор намекна с няколко бързи атаки, че ще създаде доста главоболия на ЦСКА. Те идваха най-вече с помощта на червените бранители - Йордан Тодоров, Иван Иванов, Александър Бранеков и Йордан Минев, които се представиха трагично в отбрана.

Първата опасност в двубоя дойде в 5-та минута и тя бе в полза на ЦСКА. Тогава центриране на Спас Делев отляво завърши с пропуск на Иван Стоянов, който не успя да засече топката на пет метра пред голлинията на гостите. Осем минути по-късно груба грешка на Иван Иванов позволи на двама футболисти на чуковете да изскочат сами срещу Караджов, но реферите отсъдиха спорна засада.

В 15-та минута обаче нищо не бе в състояние да спаси ЦСКА. Игралият като десен бек Йордан Тодоров покри засада и трима играчи на перничани се озоваха сами срещу Караджов. Последва пас на Николов към Трифонов, който реализира на празна врата. Именно при резултат (1:0) за Миньор завърши първата част.

В началото на второто полувреме червените се опитаха да вкарат бърз гол, след което да гонят и трите точки, но в 53-та минута получиха нов удар. Автор на второто попадение за Миньор стана Златков, който засече с глава центриране от фаул.

Оттук до края на двубоя, най-вече след мелета, армейците направиха куп пропуски, като особено фрапантни бяха те след 70-та минута, когато Господинов от гостите получи червен картон. В 73-та минута Олегов събори Манчев в наказателното поле на Миньор, но отсъдената дузпа бе пропиляна от Платини. Последваха нови уникални пропуски на Манчев и Платини, за да дойде 91-та минута, когато при бърза контраатака Трифонов излезе очи в очи с Караджов и оформи крайно шокиращото ЦСКА - Миньор 0:3.

ЦСКА - МИНЬОР 0:3

0:1 Трифонов 15
0:2 Златков 53
0:3 Трифонов 91

ЦСКА: Караджов, Тодоров, Иванов, Бранеков, Минев, К.Янев, Маркиньос, Тимонов, Делев, Платини, Ив.Стоянов

МИНЬОР: Иванов, Божиков, Олегов, Златков, Трифонов, Цветков, Николов, Янкович,  Господинов, Марков, Крумов